La Patrulla Rural de Torrent realitza més d’un miler d’actuacions al 2018

421

La Patrulla Rural de la Policia Local de Torrent, des de la seua posada en marxa al maig de 2016, no ha parat de donar cobertura i servei a les zones rurals de tot el municipi, i sobretot d’oferir seguretat als agricultors. En concret, al llarg de 2018, han realitzat més d’un miler d’actuacions i serveis, vigilant les zones de cultiu i disseminats de tot el terme municipal. Així, ha evitat el robatori de més de 120 quilos de cítrics i ha confiscat milers de quilos de fruites.

La Policia és conscient que Torrent és un municipi ampli amb una cultura molt arrelada al camp, per la qual cosa la Patrulla Rural ocupa un servei específic i personalitzat. Durant aquests tres anys, els agents han estat realitzat entrevistes diàriament amb els propietaris aconseguint un tracte pròxim amb cadascun d’ells. En aquestes trobades, s’estableix una comunicació estreta amb els agricultors on intercanviar informació i consells sobre seguretat.

Durant aquests anys s’han realitzat actuacions importants com a confiscacions de productes citrícoles que pretenien ser sostrets de diferents terres de cultiu del terme municipal. Coincidint amb les diferents campanyes, aquest servei, estreta la seua vigilància per a garantir i preservar la seguretat d’aquests, corresponent amb la recol·lecció dels productes. Cal citar com a exemple, la campanya de cítrics de l’any passat, on es va evitar el robatori de més de 122 quilos de fruites, a més dels milers de quilos confiscats al llarg de l’any i les contínues diligències obertes per apropiació de productes del camp sense autorització del seu propietari.

Aquest servei ha atés a una reivindicació històrica de la gent del camp de Torrent, el regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, valora positivament aquestes dades i destaca l’efectivitat del servei, i la contínua coordinació que existeix amb el Grup ROCA de la Guàrdia Civil. La Patrulla Rural està format per 8 agents (2 agents en cada torn de matí i vesprada, els 7 dies de la setmana), 1 inspector i 1 oficial com a responsable de la secció de Medi Ambient.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.