La nova alcaldessa debuta amb la reducció del seu sou en 15.000 euros anuals

283

Elvira García, nova alcaldessa d’Alaquàs, ha presidit el dimecres 23 de juliol el primer ple de la Corporació municipal. En la cesio, s’ha aprovat la nova organització municipal designada per la primer edil així com la fixació de les retribucions. En aquest sentit, i dins de la política d’austeritat que ve practicant l’Ajuntament d’Alaquàs davant l’actual situació econòmica, l’alcaldessa ha decidit reduir-se en un 20% el sou estipulat de primer edil, és a dir, 15.000 euros menys al any.

+ El PP considera la rebaja de sueldo un “lavado de cara” que llega “tarde y mal”

El ple també ha acceptat la renúncia de Jorge Alarte com a regidor de l’Ajuntament d’Alaquàs, presentada el passat 13 de juliol per registre d’entrada i s’ha donat a conèixer l’organització municipal designada per la nova alcaldessa, que ha ratificat a tots els regidors i regidores de l’equip de Govern en les seues competències.

Pel que fa a la distribució de les àrees i regidories, l’alcaldessa continuarà tenint al seu càrrec la competència en Educació, Cultura i Benestar Social i assumirà també seguretat ciutadana i la Jefatura de Policia Local. Les regidores Isabel Mondéjar i Eva Martínez assumiran la primera i segona tenència d’Alcaldia respectivament.

S’amplien, a més, les competències i atribucions de medi ambient que corresponen als regidors Eva Martínez i Vicent Soriano. L’Alcaldessa d’Alaquàs ha anunciat també l’entrada de la regidora Camila Álvarez, que assumirà la Regidoria de la Tercera Edat.

Pla de Sanejament

En la mateixa sessió s’aprovà també un Pla de Sanejament econòmic proposat per l’Alcaldia de l’Ajuntament que anirà destinat a la xicoteta i mitjana empresa i que permetrà que tots els proveïdors de l’administració puguen cobrar en un termini límit d’un mes. Aquest Pla forma part de les mesures extraordinàries i urgents posades en marxa pel Govern central per facilitar a les entitats locals el sanejament dels deutes pendents de pagament amb empreses i autònoms.

En el Ple s’ha presentat també la proposta d’adjudicació provisional del Servei Integral de Recollida de Residus, que permetrà la renovació integral de tota la xarxa de contenidors així com dels camions de recollida de fem, que estaran adaptats a les noves condicions mediambientals. L’empresa adjudicatària s’ha compromès, com a condició exigida per l’Ajuntament d’Alaquàs, a contractar en un 100% a persones inscrites en el Servef d’Alaquàs i a un alt percentatge de dones en situació de risc social.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.