La normativa de Silla pel benestar animal serà exposada com a exemple per a la resta de municipis valencians

1159

Silla ha editat en format físic i digital el seu pla d'acció, catàleg d'activitats i protocol d'actuació amb el que s'ha convertit en un referent quant a la defensa del benestar dels animals a nivell nacional. De fet, el document ser virà com a guia metodològica perquè els ajuntaments milloren la gestió de la qualitat del benestar animal en el seu municipi, i que el proper 4 d'octubre coincidint amb el dia mundial dels animals, serà exposat a l'I Congrés municipalista de benestar animal de la Comunitat Valenciana.

En ell han col·laborat la Societat Protectora de Plantes i Animals (SPAPS), la protectora internacional Let's Adopt, l'Hospital veterinari València Sud, la clínica veterinària Silla, així com totes les persones que de forma desinteressada han volgut participar en aquest projecte.

L'Ajuntament de Silla és pioner en la matèria i ha aconseguit que en el municipi no hi haga cap animal maltractat ni abandonat als carrers, recollint aquells que necessiten atenció mèdica i traslladant-los a l'hospital per ser tractats amb l'objectiu d'una posterior adopció.

Segons l'alcalde de Silla, Vicente Zaragozá: “La nostra societat avança i amb ella, els drets de tots els éssers vius i entre ells el dels animals, per la qual cosa les institucions no podem quedar-nos al marge d'aquesta realitat, per aquest motiu és important que debatem i compartim idees, amb la finalitat de comptar amb el compromís de tot aquell polític i tècnic competent en la matèria en la nostra Comunitat”.

De fet, Zaragozá proposarà al congrés del PSPV-PSOE la creació d'una secretaria de Benestar Animal així com la creació d'una regidoria específica en tots el ajuntaments en que governe el PSPV, una proposta que, segons aseguren fonts socialistes, ha estat molt ben acollida pel propi Ximo Puig.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.