La música, gastronomia i artesania de les comarques ‘assalten’ el centre de València per difondre el turisme cultural

1147

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta Mª Josep Amigó, i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, van inaugurar divendres la Fira de les Comarques del Patronat de Turisme de València en la Plaça de Bous de la capital. A l'acte inaugural també han acudit els diputats Conxa García, Isabel García, Bartolomé Nofuentes, Mª Carmen Contelles i Mamen Peris, així com nombrosos alcaldes i regidors dels municipis valencians.

La música en directe de Borja Penalba i Mireia Vives ha sigut el fermall inaugural de la gran cita turística amb la qual València Turisme obri l'estiu i que ha estat a la plaça de Bous durant tot el cap de setmana. El recinte del carrer Xàtiva va ser el gran aparador dels nous serveis i productes turístics valencians, disposats en les 13 àrees comarcals de l'exterior de la plaça de bous, i en les tres zones de turisme actiu, gastronòmic i cultural habilitades a l'interior.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha destacat “el treball de professionalització del sector que desenvolupa el Patronat de Turisme i l'aposta per productes turístics molt bé definits i amb un valor afegit”, així com “l'esforç dels municipis i les regidories de Turisme per participar en aquesta fira que s'ha convertit en una referència per al sector”.

Rodríguez ha assenyalat que la Fira de les Comarques arreplega la intenció de la Corporació que presideix d'acostar la Diputació a les comarques i vertebrar el territori, i com a novetat enguany, en esta línia d'acostar la institució als ciutadans, ha cridat l'atenció sobre el projecte ‘La Diputació a les Comarques’, que estarà present en la Fira turística amb información sobre l'exposició ‘Memòria de la Modernitat’, una mostra itinerant amb els tresors artístics de la institució provincial.

Per la seua banda, la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, va destacar el treball del Patronat “per les nostres comarques per a aprofitar tot el potencial dels nostres pobles i potenciar els productes de la nostra terra”.

Turisme d'experiències

La diputada Pilar Moncho ha incidit en l'aposta del Patronat “per promocionar el territori a través de productes turístics autòctons i genuïns i de les empreses que els ofereixen; apostem per un turisme d'experiències per a viure i sentir la vida”.

Per a açò, el Patronat de Turisme compta amb la col·laboració d'ajuntaments, empreses i emprenedors locals, els qui han mostrat les seues propostes en la Fira de les Comarques en els quatre àmbits que agrupen la reformulació turística dels recursos naturals, gastronòmics, esportius i culturals.

Activitats en directe i premis

Entre altres propostes, el públic va poguer realizar activitats nàutiques, com paddle surf, en una gran piscina instal·lada en l'arena, així com diverses propostes d'escalada en un rocòdrom i fins i tot visites virtuals als principals recursos patrimonials amb l'ajuda de dispositius òptics de realitat augmentada.

El Patronat de Turisme, a més, va incentivar la visita als diferents espais de la Fira de les Comarques amb un passaport a nombrosos premis relacionats amb les propostes turístiques presentades.

València Turisme presenta en la Fira de les Comarques una infinitat d'experiències turístiques singularitzades per a entendre un territori únic, un lloc diferent i una elecció turística especial. Des de l'aprofitament dels recursos propis, locals, proposa al visitant gaudir de la singularitat valenciana mitjançant uns productes turístics excel·lents, posats en valor amb accions paral·leles com a actuacions de música en directe, showcooking i ludoteca per als més xicotets.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.