La Mancomunitat de l’Horta Sud se suma a la petició de la declaració de BIC per a la pesca artesanal de l’Albufera i la Vela Llatina

642

La Mancomunitat de l’Horta Sud, a proposta de l’Ajuntament de Catarroja, s’ha sumat per unanimitat a la petició de la declaració de Bé d’Interés Cultural per a la pesca artesanal  de l’Albufera i de la navegació a Vela Llatina.

catarroja_vela_llatinaLa Mancomunitat pren esta decisió després que la Junta de Govern del consistori catarrogí haja instat als pobles i les institucions del voltant a donar suport a esta declaració que posarà en valor la cultura i les activitats tradicionals de l’Albufera.

De fet, el propi Ajuntament es va sumar fa mesos a esta petició  ja que Catarroja és un dels pobles que compta amb una vinculació directa amb el llac i compta a diverses associacions que practiquen la navegació a Vela Llatina. Així mateix, la Comunitat de Pescadors és una de les més actives del llac.

Prèviament, el regidor del Port, Alejandro García, i la regidora de Turisme, Dolors Gimeno es van reunir amb la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, al monestir de Sant Miquel dels Reis de València per a planificar els actes de celebració de la declaració com a BIC de la Vela Llatina i la pesca artesanal de l’Albufera.

A la reunió també van assistir les associacions de pescadors i de Vela Llatina de la població, així com els col·lectius i els representants polítics de Silla, Sollana i València. És la primera vegada que es reuneixen tots els ajuntaments i els col·lectius vinculats amb l’Albufera per a treballar en la promoció de les activitats tradicionals del llac.

La Vela Llatina i la pesca artesanal de l’Abufera seran declarades Bé d’Interés Cultural el pròxim 4 de novembre i s’estan preparant els actes per a celebrar la declaració, tant el dia després, el 5 de novembre, com la setmana prèvia.

De moment, a falta de concretar els actes, ja s’ha creat una etiqueta (#BICvelallatinaipesca) per a compartir comentaris i informació en les xarxes socials.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.