La Mancomunitat de l’Horta Sud se suma a la petició de la declaració de BIC per a la pesca artesanal de l’Albufera i la Vela Llatina

3 lecturas

La Mancomunitat de l’Horta Sud, a proposta de l’Ajuntament de Catarroja, s’ha sumat per unanimitat a la petició de la declaració de Bé d’Interés Cultural per a la pesca artesanal  de l’Albufera i de la navegació a Vela Llatina.

catarroja_vela_llatinaLa Mancomunitat pren esta decisió després que la Junta de Govern del consistori catarrogí haja instat als pobles i les institucions del voltant a donar suport a esta declaració que posarà en valor la cultura i les activitats tradicionals de l’Albufera.

De fet, el propi Ajuntament es va sumar fa mesos a esta petició  ja que Catarroja és un dels pobles que compta amb una vinculació directa amb el llac i compta a diverses associacions que practiquen la navegació a Vela Llatina. Així mateix, la Comunitat de Pescadors és una de les més actives del llac.

Prèviament, el regidor del Port, Alejandro García, i la regidora de Turisme, Dolors Gimeno es van reunir amb la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, al monestir de Sant Miquel dels Reis de València per a planificar els actes de celebració de la declaració com a BIC de la Vela Llatina i la pesca artesanal de l’Albufera.

A la reunió també van assistir les associacions de pescadors i de Vela Llatina de la població, així com els col·lectius i els representants polítics de Silla, Sollana i València. És la primera vegada que es reuneixen tots els ajuntaments i els col·lectius vinculats amb l’Albufera per a treballar en la promoció de les activitats tradicionals del llac.

La Vela Llatina i la pesca artesanal de l’Abufera seran declarades Bé d’Interés Cultural el pròxim 4 de novembre i s’estan preparant els actes per a celebrar la declaració, tant el dia després, el 5 de novembre, com la setmana prèvia.

De moment, a falta de concretar els actes, ja s’ha creat una etiqueta (#BICvelallatinaipesca) per a compartir comentaris i informació en les xarxes socials.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí