La Junta de Govern suspén els mercats de Castelló i del Grau i la fira d'atraccions

20

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui en despatx extraordinari la suspensió de la celebració dels mercats de venda no sedentària del dilluns 16 de març i els divendres 13 i 20 de març, així com la suspensió del funcionament de l'activitat de la Fira d'Atraccions, i la del procediment de declaració responsable per a la instal·lació i funcionament de les activitats eventuals, portàtils i desmuntables en via pública que s'han presentat en el consistori amb motiu de les festes de la Magdalena 2020. Aquestes suspensions obeeixen a raons sanitàries d'urgència per a la contenció i el retard de l'epidèmia de Covid-19 a la ciutat de Castelló.

El portaveu de l'equip de govern, Rafa Simó, ha explicat aquestes accions aprovades en junta i ha anunciat que s'està treballant en l'elaboració d'un pla de contingència municipal que inclourà un paquet de mesures encaminades a "la contenció, per a frenar la corba epidèmica de la qual adverteix el Ministeri de Sanitat, i evitar un contagi massiu". Un document que haurà de ser formalitzat per una pròxima junta de govern extraordinària i que recollirà les mesures a aplicar a la ciutat.

Simó també ha donat compte en la seua compareixença de les mesures anunciades per la Conselleria de Sanitat aquest mateix matí, entre elles el tancament dels centres especialitzats d'atenció a majors, clubs socials de jubilats, llars del pensionista o similars; la suspensió de viatges d'oci o culturals organitzats per centres educatius, associacions o entitats culturals dins o fora de la Comunitat Valenciana; l'anul·lació dels programes d'intercanvi de professorat en tots els nivells educatius; i la suspensió de pràctiques formatives de l'alumnat que cursa graus en Ciències de la Salut. A més, s'ha cancel·lat la participació del personal sanitari en els congressos, seminaris o cursos, d'acord amb les organitzacions professionals, s'han suspés lliurances i vacances del personal sanitari i s'activarà un pla d'ampliació de llits hospitalaris. També es posarà en marxa un número de telèfon per als ajuntaments, per a donar resposta a consultes de tipus administratiu no sanitari, entre altres mesures.

En aquesta línia, el portaveu de l'equip de govern de Castelló ha fet una crida a la "serenitat, la responsabilitat individual i al seny". Simó també ha incidit en què no es convoquen ni s'acudisca a actes multitudinaris i que se seguisquen els consells de les autoritats sanitàries.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.