La falla Sant Joan guanya el premi 2010 al valencià a les falles de Xirivella 2010

0
104
Bankia

La falla de Sant Joan ha guanyat el primer premi a l’ús del Valencià a les Falles de Xirivella, mentre que Mestre Serrano-Alacant i Dr. Gómez Ferrer han aconseguit el segon i tercer premi, respectivament.
L’acte d’entrega dels premis va tindre lloc a la porta de l’Ajuntament, on van acudir en cercavila les falleres majors i presidents de totes les falles, acompanyats de les seues comissions. El premi a l’ús del valencià a les falles es va crear l’any passat per recompensar l’esforç per dignificar l’ús de la nostra llengua en el món faller.

A l’hora de concedir el premi, el jurat, composat per la regidora de Normalització i Falles, la técnica de l’Oficina del Valencià i un representant de la Coordinadora de Falles, valora l’ús i la qualitat del valencià utilitzat en la retolació dels monuments fallers.

El premi està dotat amb 700 euros per a la falla guanyadora, 500 per a la segona, 300 per a la tercera i un accésit de 100 euros per a la resta de falles participants. A més, totes reben un banderí acreditatiu.

L’alcalde, Josep Soriano, i la regidora de Normalització Lingüística, Pilar Carrasco, han sigut els encarregats d’entregar els guardons. Carrasco ha destacat que “actes com este reforcen l’esperit d’unió i convivencia entre les diferents comissions del nostre poble”.

Per la seua part, el alcalde que va tancar l’acte, va expressar la seua felicitació a totes les falles de Xirivella per la seua participació i per mantindre viu l’ús del valencià en la festa fallera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here