La Diputació ret homenatge a l’obra de Marc Granell, cinc dècades de poesia

532

La història de Marc Granell és la història de la primera generació de poetes que, amb l’arribada de la transició, van establir les bases de la moderna poesia en valencià. Entre ells, Granell va destacar per la seua dedicació a la difusió i la creació d’un nou llenguatge poètic afí al seu temps.

Per això, la Diputació de València vol celebrar les seues cinc dècades de compromís amb la poesia en un acte que tindrà lloc el proper dijous 19 d’abril a les 19:00 hores a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència, i que comptarà amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, i la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà.

Els versos de Marc Granell sonaran en la veu i la música de l’Orfeó Valencià Infantil, dirigit per Josep Lluís Valldecabres, de Francesc Anyó i Borja Penalba, i de Xavier Copado.

A més, hi participaran poetes com Jaime Siles, Lluís Roca i Begonya Pozo, al costat d’intèrprets com Verònica Andrés, Jordi Ballester i Marina Vinyals, que recitaran també alguns dels seus poemes en combinació amb materials produïts per Poètica 2.0.

Marc Granell (València, 1953) és autor, entre d’altres, de poemaris com Llarg camí llarg (1977), amb el qual va aconseguir el Premi Estellés; Materials per a una mort meditada (1980); L’illa amb llunes (1999) o Tard o d’hora (2006). També ha dirigit col·leccions literàries i revistes, i s’ha encarregat de difondre amb les seues traduccions l’obra d’autors com Vicent Andrés Estellés.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.