La Conselleria de Sanitat sol·licita a Rafelbunyol la cessió del solar annex al centre de salut per a una possible ampliació

710

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a través de la Direcció general d’eficiència i règim econòmic ha comunicat a l’Ajuntament de Rafelbunyol que s’inicie el procés de cessió del solar contigu al centre de salut de la localitat com a primer pas a la possible ampliació de les instal·lacions.

L’Ajuntament portarà al ple del 23 de juliol l’aprovació d’aquesta mutació demanial de la parcel·la de la seua titularitat.

L’actual centre de salut va ser construït en 2000 quan la població de Rafelbunyol era de 5.491 habitants. 18 anys després, la població és de quasi 8.946 i les estadístiques indiquen que la taxa de creixement demogràfic segueix sent positiva. En aqueix sentit la regidora responsable de Sanitat, Alicia Piquer, indica que “la població ha augmentat un 40 %, mentre que els recursos assistencials no ho han fet proporcionalment a les seues necessitats”.

En 2008 ja es va escometre una reforma per a poder atendre el creixement de l’àrea pediàtrica, es van construir dues consultes mèdiques i una d’infermeria però va suposar l’eliminació del gimnàs de la matrona que realitza els seus tallers de preparació al part o lactància materna en un espai municipal.

Aquesta situació s’ha traslladat a la Conselleria de Sanitat Universal en diferents reunions mantingudes entre els seus responsables, l’Ajuntament i el personal adscrit al centre. Piquer, ha assenyalat que “aquesta notícia té la mateixa dimensió que quan ens van confirmar la construcció del centre escolar, és el primer pas cap a la consecució que Rafelbunyol tinga un centre de salut adequat”.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.