La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, visita la 22 edició de Fimel

526

Aquest divendres, la consellera d’Agricultura, Desenrotllament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, va visitar la 22a edició de FIMEL, la Fira Agrícola i Comercial de Meliana. Una visita que li va servir per a conéixer un poc més el poble i la seua gent, tindre un contacte directe amb el sector agrari i ramader local, acostar-se a la proposta turística de la zona dins del projecte de Turisme Carraixet i fer un passeig pel recinte firal i la trama comercial de Meliana.

Per a l’alcalde de Meliana, Josep Riera: “la visita de la consellera Mireia Mollà a Fimel demostra el compromís del Consell en el suport a les iniciatives municipals per potenciar els sectors econòmics locals. En el cas de Meliana el comerç i, especialment, l’agricultura vinculada a l’horta i, des de fa uns anys, el turisme vinculat al territori”. La consellera ja va visitar Meliana el 9 de setembre amb motiu del Dia Mundial de l’Agricultura per a conéixer de prop la proposta educativa de la formació professional agrària que s’imparteix des de l’IES la Garrigosa. En la visita a Fimel, va aprofitar per a tindre una trobada amb el Consell Agrari Municipal i representants de les organitzacions professionals agràries. De fet també estava de visita en la fira el secretari general de La Unió, Carles Peris, qui va estar present en la trobada.

La presència de la responsable d’Agricultura va coincidir amb la presentació de la guia gastronòmica ‘L’horta del Carraixet, Rebost de tots’ del projecte de governança turística de Turisme Carraixet en què Meliana està integrat. Una guia que fa un relat molt nostre, molt de l’horta. Una història narrada en primera persona per llauradors, el comerç de proximitat i la restauració, i on es fan diferents propostes i plans per a perdre’s per l’horta i es dona a conéixer la interessant oferta comercial i gastronòmica dels municipis. En la presentació van estar presents l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, i el president accidental de la Mancomunitat del Carraixet, Jaume Martínez.

Precisament, en aquest sentit va incidir la consellera Mireia Mollà: “Allò que més m’ha seduït tant de Fimel com del projecte de Turisme Carraixet és eixe relat en què es posa les persones en el centre, les persones que realment fan possible aquest lloc tan singular com és l’horta i els seus pobles. I com es mira de fer una proposta basada en mostrar com es viu ací, sense artificiositat ni invents, com realment som. Eixa autenticitat, hui, és molt valorada. I evidentment, l’agricultura, en un poble de l’horta, és fonamental i cal garantir-ne el futur”. En aquest sentit, es va destacar el paper que ha de jugar el Consell de l’Horta, i també la posada en valor dels productes que es produeixen a la zona, de proximitat i de qualitat.

Abans d’anar-se’n, la consellera va recórrer una part del recinte firal i va visitar alguns dels estands. Fet que va servir per a polsar les expectatives dels comerciants en la fira i en l’activació del sector.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.