La Caixa, l’Ajuntament de Silla i diverses associacions destinen més de 3.297 euros per a xiquets en risc d’exclusió social

0
129

Silla. ayuntamiento-de-sillaPer donar suport a les famílies i poder ajudar-les en aquelles necessitats que les institucions públiques no poden cobrir i que són necessàries per a millorar la seua qualitat de vida, el Club Bàsquet Silla, Càritas Parròquia San José Obrero i l’Ajuntament de Silla, es van reunir sota la presidència de la regidora de Benestar Social, Carolina Manzano, per tal de valorar les sol·licituds presentades a l’Ajuntament en que sol·licitaven les ajudes subvencionades per l’Obra Social La Caixa, en el projecte aprovat per aquesta entitat denominat Silla amb la Infància.

Davant la situació especial que està travessant la societat espanyola i la crisi tan profunda en l’àmbit econòmic i social que s’arrastra des de fa diversos anys, i tenint en compte que hi ha moltes famílies, però sobretot menors, que estan sofrint aquestes greus conseqüències per la manca de recursos econòmics en la seua unitat familiar i el seu entorn, es va considerar necessari articular d’alguna forma la millora de la situació d’aquesta infància desprotegida i donar-los suport en la mesura possible, cobrint necessitats que els ajuden a normalitzar la seua vida.

En aquesta ocasió, de les 12 sol·licituds presentades, es van aprovar un total de 10 ajudes per a material òptic, auditiu, ortopèdic i bucodental, així com de foment de l’esport a xiquets i xiquetes del municipi amb necessitats i en risc d’exclusió social per un import de 3.297, 15 euros.

Atesa la difícil conjuntura econòmica actual, la lluita contra la pobresa i l’exclusió social s’ha convertit en un dels reptes fonamentals de la societat. Les associacions Club Bàsquet Silla i Càritas Parròquia San José Obrero de Silla, amb el suport institucional de l’Ajuntament de Silla i l’Obra Social La Caixa, tenen la pretensió d’impulsar aquest projecte que fomenta la promoció i el desenvolupament integral de les persones en situació de pobresa i vulnerabilitat, dirigint, sobretot, les ajudes als més menuts de la casa, ja que són un dels col·lectius més desfavorits i més desemparats en aquest tipus de problemàtiques socials.

L’objecte general de la convocatòria és la concessió d’ajudes per a la cobertura de les necessitats bàsiques, com ara, ulleres, aparells ortopèdics, audífons, tractaments bucodentals i altres bàsics així com d’atenció psicosocial i per fomentar la pràctica de l’esport.

L’àmbit d’aplicació és el municipal, dirigit als menors de Silla, fins als 18 anys, en situació de risc o d’exclusió social.

L’Ajuntament de Silla i les associacions participants en aquest programa, informen que les ajudes encara estan obertes i recorden que poden presentar la sol·licitud i la documentació adient al registre general de l’Ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.