La ballarina Christine Cloux s’incorpora a l’elenc del Grup de Dansa de la Universitat

25

La ballarina, coreògrafa i professora de dansa, Christine Cloux, s’incorpora a l’elenc de professors del Grup de Dansa de la Universitat de València integrat també per Toni Aparisi.

Christine Cloux balla professionalment des de fa 35 anys. Al llarg de la seua carrera ha treballat amb companyies clàssiques, com el Ballet de Basilea o el Ballet de Nancy, i companyies contemporànies, com la Compagnie Gallotta, Roc in Lichen o Philippe Decouflé, entre altres.

A València ha ballat amb Cienfuegos Danza i el Ballet de la Generalitat, alhora que desenvolupava el seu propi projecte coreogràfic en el qual cal destacar ‘G, como caído del cielo’ o ‘Bellas Durmientes’.

Ha guanyat el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat com a millor intèrpret de dansa i com a millor espectacle de dansa, i també el premi del públic i del millor intèrpret en el Certamen Internacional 9Masdanza (Canàries).

És professora de dansa titulada per l’estat francés i està llicenciada pel Conservatori Superior de Dansa de València. Ha impartit classes a professionals i a amateurs. Ha impartit cursos al Conservatori Professional de València. Ha sigut professora especialista de dansa contemporània al Conservatori Superior de Dansa de València en 2003, durant el període 2009-2014 i ho és actualment.

Balla en la companyia de Poliana Lima. Desenvolupa en aquest moment un projecte amb Jorge Picó-Ring de Teatro. Col·labora com a docent en el Centre de Dansa Eva Bertomeu. També imparteix tallers a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València i al CEU de València.

Dansa i arts escèniques a la Universitat

A més de la programació en teatre i dansa, el vessant formatiu constitueix una part fonamental de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València. Per aquesta raó, i amb el suport en la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, s’ofereixen tallers al llarg de tot el curs per treballar el món del teatre i de la dansa, com a arts, disciplines i vies de creixement personal per a l’alumnat. Per això, diversos professionals, entre els quals hi ha dramaturgs i coreògrafs professionals, imparteixen les classes alhora que preparen la creació d’espectacles. Més informació ací.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.