Els joves de l'IES Museros construeixen un dron social

1133

La Universitat de València, l’empresa de divulgació El Caleidoscopio, el CEFIRE de Torrent, i l'Ajuntament de Museros, han donat el tir d'eixida a La Fira Aèria, un projecte d'innovació educativa l’objectiu del qual és que joves de 12 a 18 anys aprenguen a construir drons amb una finalitat social o mediambiental d'impacte positiu per al seu entorn. En el projecte, participen més de 3.000 estudiants dels més de 60 instituts de les comarques de València.

dron contra mosquitos

Per part de l'Ajuntament de Museros, hi participa l'IES Museros, que, a més és la seu de la formació del professorat procedent de Foios, la Pobla de Farnals, Tavernes Blanques, l'Eliana, Rafelbunyol, Puçol, el Puig i Sagunt, que també participen en el projecte.

La Fira Aèria és una proposta que busca fomentar vocacions tecnològiques, així com que els joves estudiants d'ESO i Batxiller es familiaritzen amb la tecnologia construint un dron i que reflexione sobre com d’important és aquesta per a millorar l'entorn humà, i no únicament com un objecte de consum. També pretén imaginar el futur aeri mitjançant l'ampliació de coneixements i habilitats en un espai d'aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu per a adolescents.

La primera etapa del projecte, la formació dels professors, acabarà al gener de 2017. Després, el personal docent guiarà el seu alumnat en el desenvolupament d'un projecte que començarà amb una revisió històrica dels models de les relacions entre tecnologia i societat; continuarà amb una introducció a la teoria del vol i, finalment, se centrarà en el disseny i construcció d'un dron, que haurà de realitzar activitats de benefici comú per a l'entorn local.

Com a colofó, a mitjan mes de maig de 2017 es convocarà tots els centres participants a presentar els seus treballs en La Fira Aèria, un esdeveniment que tindrà lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València. Els participants dissenyaran i construiran els estands on mostraran les bondats socials i artístiques dels seus artefactes voladors i explicaran com han gestionat el projecte. L'esdeveniment finalitzarà amb una exhibició de vol de tots els drons presentats en la Fira.

L’Ajuntament de Museros participa en la iniciativa juntament amb vora cinquanta pobles més que des de les seues respectives regidories d'Educació han donat suport al projecte i reafirma així el seu compromís per a incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre la joventut de Museros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.