L'Horta Nord presentarà a Fomento l'estudi de la UPV que proposa desplegar les vies de l'AVE en paral·lel al by-pass

1230

Davant la previsió del Ministeri de Fomento de construir el traçat del tren d'alta velocitat (AVE) entre València i Castelló abans que acabe l'any 2025, la Universitat Politècnica de València, ha presentat les conclusions de l'estudi alternatiu, que centra la proposta en construir un túnel passant per la ciutat de València amb eixida cap a l'oest i desplegar les vies de forma paral·lela al by-pass amb la construcció d'una estació addicional a l'aeroport de Manises.

Horta Nord alternativa pas AVEL’estudi ha sigut encarregat a la UPV per els ajuntaments d'Albalat dels Sorells, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, El Puig, Foios, Massalfassar, Massamagrell, Meliana i la Pobla de Farnals per poder presentar una alternativa al recorregut del Corredor Mediterrani plantejat per Fomento en el seu dia

Josep Lluis Miralles i Garcia, enginyer de la Universitat Politècnica de València, va presentar a la seu del Col·legi Oficial d'Arquitectes ( COACV) les conclusions de l'estudi alternatiu, que centra la proposta en construir un túnel passant per la ciutat de València amb eixida cap a l'oest i desplegar les vies de forma paral·lela al by-pass amb la construcció d'una estació addicional a l'aeroport de Manises.

Segons Miralles, "connectar l'AVE amb l'aeroport suposaria a l'any un milió de passatgers addicionals al tren d'alta velocitat amb la connexió directa entre les estacions de Castelló, Sagunt, València, Alzira i Xàtiva". Tanmateix, aquest traçat alternatiu, segons l'informe presentat, únicament suposa la destrucció de 0'25 hectàrees d'horta.

L'enginyer va explicar que hi ha reserva de sol suficient al costat de l'autovia del By-pass per a construir la infraestructura, però què actualment s'està treballant en el projecte d'obra de la futura ampliació de la carretera, tot i que l'empresa adjudicatària de la redacció ha fet fallida.

Miralles ha explicat que "es l'únic canal lliure per a anar del sud al nord sense travessar València i tal vegada siga l'única oportunitat que tenim per a repensar què fer", va exposar Miralles.

Els representants municipals de les localitats que han contractat la redacció de l'estudi es reuniran pròximament per a enviar el document al ministeri de Foment perquè tinga en compte l'alternativa proposada. Els representants de l’Horta Nord també demanaran una reunió amb el ministeri de Foment per a presentar directament la seua alternativa per al traçat de l'AVE per l'Aeroport de Manises i del Corredor Mediterrani en l'entorn de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.