Guanyar Catarroja presenta candidatura plena d’independents

1017

FOTO CANDIDATS GUANYARLa participació ciutadana és l’eix vertebrador de la llista que Guanyar Catarroja presenta a les eleccions municipals. Segons ha explicat la nova formació a un comunicat, “amb el ferm propòsit d’apostar per una nova manera de fer política basada en la participació dels ciutadans, la formació ha presentat la candidatura amb més independents del municipi”.

La llista integra 13 persones que no militen en cap formació política, “disposades a representar l’esperit compromés dels ciutadans de Catarroja de crear una altra manera de governar l’ajuntament, més enllà de les propostes dels partits tradicionals”. Esquerra Unida aporta a la candidatura 8 representats amb la voluntat de cedir responsabilitats i protagonisme als independents.

Ex militants de Podemos se sumen a la candidatura

En la llista hi ha dos candidats provinents de Podemos que es presentaren a les primàries de la formació però que finalment s’han sumat al projecte de Guanyar. Altres membres de Podemos també s’han integrat en el col.lectiu.

Guanyar Catarroja lamenta que Podemos haja decidit no formar part de la coalició, després de donar suport a la creació d’una llista conjunta encapçalada per Rosa Pérez, escollida per unanimitat en l’assemblea de la formació. Una assemblea en la qual participaren els representants de Podemos que votaren a favor, sense cap objecció.

“No obstant, Guanyar Catarroja respecta les decisions de cada partit i no valora els conflictes interns que han provocat el canvi d’opinió de Podemos. Però és una evidència que una part de la seua militància no comparteix la decisió i això ha fet que alguns dels seus membres s’hagen integrat en Guanyar”, expliquen des de la formació.

A l’hora d’elaborar la candidatura, Guanyar Catarroja ha prioritzat en tot moment que els seus integrants tinguen la formació, capacitat i honestedat necessàries per a accedir al govern de l’ajuntament, més enllà de la seua militància política. La formació continua tenint la voluntat de sumar totes les sensibilitats progressistes.

Una llista de professionals preparats per a governar

La candidatura és paritària. Està formada per 11 dones i 10 homes. Majoritàriament hi ha professors i directors de centres educatius, però també representants de l’empresa, el dret, el periodisme, la sociologia, la cultura, la sanitat, l’agricultura, l’associacionisme o les falles, entre altres. La llista la tanquen dos noms emblemàtics: el periodista i sociòleg Manuel S. Jardí i el músic i cantautor Miquel Gil.

Entre els candidats hi ha 14 persones amb titulació universitària, 2 amb estudis de batxillerat, 3 amb formació professional, un graduat en secundària i altre amb estudis primaris. Les edats van des dels 23 fins als 59 anys.

“Tots tenen una cosa en comú: la il.lusió i la motivació de què guanyar l’ajuntament és possible fent les coses d’altra manera. Hi ha un sentiment de què les fórmules tradicionals de fer política no funcionen i que cal obrir les portes a la participació de ciutadans honestos i preparats per a entendre i resoldre els problemes reals dels catarrogins. I per això, res millor que els propis catarrogins participen en la gestió del municipi”, conclouen des de Guanyar Catarroja.

En menys d’un any Guanyar Catarroja ha passat de ser una plataforma ciutadana a una proposta real de govern. Centenars de persones s’han sumat al projecte i a hores d’ara la coalició té comissions i grups de treball que aporten idees i dissenyen propostes per a millorar aspectes com l’educació, l’urbanisme, l’ecologia, la igualtat de gènere o l’economia i la desocupació, entre altres temes essencials per al poble. També ha creat un codi ètic que no permeta que entre els seus membres hi haja imputats ni persones amb cap relació amb la corrupció.

1 Comentario

  1. Guanyar Catarroja es la necesidad de la diputada (y Casta) de Izquierda Unida Rosa Pérez de sobrevivir a la debacle de su formación y poder continuar viviendo de la política durante 4 años más.
    Guanyem están manipulados por gente de IU y no dejaron integrarse a gente de Podemos, ya que nunca fue su interés tener una lista abierta, y que no fuese cabeza de la formación otra persona que no fuese Rosa.
    Ellos son la vieja política, la misma casta pueblerina que antes, pero que esconden su marca, porque con ella no les votaría ni el tato.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.