Governació deriva a la Diputació la responsabilitat de la tardança dels bombers a l’incendi de Tomás Sanz

0
85
Bankia

El partit d’Iniciativa per Mislata, a través del grup parlamentari de Compromís a Les Corts, va preguntar per la tardança – proa de mitja hora – dels servicis d’emergència quan es declarà un incendi, el passat 25 de desembre, a uns contenidors del carrer de Tomás Sanz que afectà a un edifici. Des de la Conselleria de Governació han derivat qualsevol responsabilitat a la Diputació de València, responsable del Consorci de Bombers.
La resposta de la Conselleria que dirigeix Serafín Castellano indica que la telefonada relativa a l’incendi va ser rebuda al telèfon d’emergències a les 19 hores, 28 minuts i 31 segons i “tres segons després de finalitzar la telefonada es va efectuar el contacte per a la transferència de l’avís al Consorci Provincial de Bombers de València”, depenent de la Diputació.

Castellano no dona més explicacions sobre l’incident encara que la diputa Mónica Oltra va presentar un escrit amb sis preguntes relatives al Pla d’Emergències del municipi i demanant explicacions sobre el fet de que una localitat de 46.000 habitants no tinga parc de bombers. A més, qüestionava que a Mislata hajen d’actuar efectius de Torrent i Paterna quan hi ha un parc de bombers al costat de l’Hospital General.

Per a Iniciativa, amb esta contestació, la Conselleria de Governació “deriva tota responsabilitat a la Diputació Provincial de València que gestiona la prestació del servei de prevenció, extinció i salvament a la població de Mislata, però en cap moment dona cap resposta a la mitja hora de tardança dels equips de bombers i la seua assistència en l’incendi”.

La resposta no entra a valorar els motius de la tardança, ni les previsions de solucionar problemes com aquest per al futur, ni molt menys les indicacions recollides en el Pla d’Emergències.

Iniciativa per Mislata denuncia que el PP no pot seguir utilitzant aquesta manera “d’escurrir el bulto” cada vegada que se’ls demana informació i respostes que “a més, impliquen una demanda lògica de seguretat per als ciutadans i ciutadanes de Mislata”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here