Godella readmet a la treballadora embarassada acomiadada però recorrerà la sentència

678

Després de la sentència del Jutjat Social número 16 de València en la qual s'obliga a l'Ajuntament de Godella a readmetre en la seua plantilla a una empleada per la nul·litat del seu acomiadament durant el seu embaràs, el consistori ha afirmat que ja ha readmés a la treballadora però anuncia la representació d’un recurs de suplicació.

L'Ajuntament de Godella ha presentat un recurs en existir jurisprudència “que avala que, per a l'existència d'un acomiadament ha d'existir una voluntat inequívoca per part de l'empresa d'extingir el vincle laboral i finalitzar la relació amb l'empleat. Açò no s'ha produït en el cas que ens ocupa”.

L'Ajuntament de Godella, mentre segueixen els tràmits del Recurs de Suplicació, ha readmès a la treballadora conforme els paràmetres que la sentència ha determinat.

El consistori ha explicat que en el cas de la treballadora de l'Escola de Persones Adultes a la qual fa referència la sentència, es va procedir d'igual manera durant tots els cursos que va treballar en l’EPA: des del 2012/13 fins a l'actual 2017/18. En el moment la treballadora va notificar la seua baixa per incapacitat temporal per risc durant l'embaràs, l'Ajuntament no li va donar de baixa. Sí ho va fer, igual que en anys anteriors, a la finalització del curs escolar, amb la intenció de tornar a tramitar l'alta a l'inici del curs següent, de la mateixa manera que es procedeix amb la resta d'empleats discontinus. El consistori no va emetre cap carta d'acomiadament i molt menys existia la intenció d'acomiadar a l'empleada”.

L’ajuntament ha informat que “de fet, l'Ajuntament es va posar novament en contacte amb aquesta persona al setembre de 2017, abans de l'inici del present curs escolar, perquè es reincorporara al seu lloc i tramitar novament l'alta en la TGSS, amb total independència que estiguera de baixa per incapacitat temporal derivada de l'embaràs. Davant aquest requeriment, que es va realitzar fins a en dos ocasiones via mail, l'Ajuntament no va obtenir resposta, encara que en l'escrit de demanda es diu que va haver-hi per la seua banda una resposta acceptant l'oferiment. No obstant això, no existeix prova sobre aquest tema. El que sí queda evidenciat és que aquesta persona va tindre coneixement de la crida”.

A la vista dels fets exposats, l'Ajuntament de Godella considera que “no existeix per la seua banda voluntat alguna d'acomiadar a la treballadora, quan se li va donar de baixa a la finalització del curs escolar i posteriorment, al seu inici, es va posar en contacte amb ella per a la seua reincorporació”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.