Godella aprova el pressupost gràcies a l'absència d'un edil de Ciutadans

821

Quan semblava que el Govern en minoria de Godella hauria de lligar l'aprovació dels pressupostos a una qüestió de confiança a l'alcaldessa, Eva Sanchis, l'absència per malaltia d'un edil de Ciutadans al ple extraordinari del passat 11 de gener va permetre al tripartit traure avant els seus comptes per a aquest exercici gràcies al vot de qualitat de la pròpia alcaldessa que va trencar l'empat a vuit en la segona votació.

Tot va arrancar el 20 de desembre en el ple convocat per a aprovar els pressupostos. L'equip de Govern tenia majoria i, fins a dos dies abans, gens feia pensar que poguera ocórrer el contrari. Però tot es va precipitar amb la sentència del Suprem que obliga a Godella a pagar quasi tres milions d'euros per l'expropiació forçosa d'una parcel·la contemplada en la reforma del PGOU de 1991.

Canviem entre Tots, soci de Compromís i PSPV i Esquerra Unida en l'executiu local, va demanar retardar l'aprovació dels comptes per a adequar-les a la fallada de l'alt tribunal. Malgrat les explicacions de Sanchis i la resta de l'equip de Govern de que no feia falta, ja que “el procés és llarg i no es pot paralitzar el poble fins que no estiguen esgotades totes les vies”, les dues regidores de la marca municipal de Podem van votar en contra dels pressupostos, ocasionant la pèrdua de la votació i la seua expulsió de l'executiu.

L'ara tripartit no tenia intenció de prorrogar els comptes perquè “encotillaven la seua labor de govern”, per aquest motiu tornaren a programar un altre ple extraordinari per a l'11 de gener seguint l'estratègia que va funcionar al Govern de Catarroja fa uns dies: l'aprovació de pressupostos es condicionava a una moció de confiança a l'alcaldessa.

En arrancar el ple, Sanchis va anunciar l'absència per malaltia d'un dels dos edils de Ciutadans, per al qual desitjava una ràpida recuperació. D'aquesta manera es va evitar el segon punt de l'ordre del dia en el qual es plantejava la moció de confiança a l'alcaldessa que, de no ser superada, haguera donat un mes a l'oposició per a proposar un alcalde alternatiu. L'equip de Govern confiava que, si s'arribava a aquest extrem, no s'haguera aconseguit el consens necessari per a desbancar al tripartit i, de forma automàtica, haguera quedat aprovat igualment el pressupost. Però no va ser necessari.

Tant el PP, C's com Canviem van criticar durant el seu torn d'intervenció els pressupostos que tornava a portar a ple el tripartit perquè “no cobreixen les necessitats ni les expectatives de la ciutadania”, “no inclouen partides per a infraestructures” i tampoc “han sigut fruit del consens”, malgrat que l'alcaldessa va destacar que després de perdre la votació de desembre havien mantingut contactes amb els grups.

En el moment de la votació es va produir un empat a vuit entre govern i oposició, tant en primera com en segona ronda, i va anar el vot de qualitat de l'alcaldessa el que va decantar la balança i va permetre aprovar els pressupostos. C's va voler “aclarir” que l'absència del seu regidor va ser per “motius de salut” i que la formació “es va pronunciar rotundament en contra dels comptes”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.