Godella acollirà el proper dijous la III Marxa escolar per l'Horta

71 lecturas

Per tercer any consecutiu, la Xarxa d'escoles per l'Horta, que agrupa a desenes de mestres i professors, així com les associacions Justícia Alimentària i Per l'Horta, organitzen la Marxa escolar per l’horta, trobada festiva i reivindicativa on participen més de 500 estudiants d’una dotzena d’escoles i instituts que, en aquesta ocasió, retran homenatge a Vicent Andrés Estellés.

L'objectiu de la marxa és donar a conèixer als i les alumnes participants el paisatge de l'horta, a més d'introduir-los en la importància de l'agroecologia (agricultura ecològica i de proximitat) i la sobirania alimentària. Els organitzadors reivindiquen la importància de protegir l'Horta de València, no sols pel seu valor històric i cultural, també com a font d'aliments saludables. Una opció que s'ha vist reforçada per l'elecció de València com a capital mundial de l'alimentació sostenible per part de la FAO (Agència per a l’Alimentació de les Nacions Unides) el passat any 2017.

El programa de la marxa escolar, com en les edicions anteriors celebrades a Bonrepós i Mirambell i a Vinalesa, els participants marxaran pels camins de l'horta des de diferents punts de partida per a acabar confluint al Parc del Molí de Godella, on es celebrarà la trobada a partir de les 11 del matí. Al llarg del matí l'alumnat, procedent de la ciutat de València i pobles de l'Horta Nord i Sud, participarà en diferents dinàmiques i activitats centrades en continguts relacionats amb l'Horta de València.

Per segon any, es celebrarà una fireta d'entitats de l'Horta, amb la participació d'associacions com Acció Ecologista-Agró, Roncadell, Societat Valenciana d'Ornitologia, Agrodinamo-Centre de dia de Godella, Justícia Alimentàriai l'Associació de Veïns d'Orriols-Rascanya, que exposaran als participants els projectes que estan desenvolupant en l'Horta. També comptem en esta ocasió amb la col·laboració de l'Ajuntament de Godella i del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Xufa de València, que oferirà una orxata fresca a l’alumnat.

A més, la trobada comptarà amb una actuació de  música rap amb la cantant Tesa i una coreografia basada en el poema d'Estellés M'aclame a tu musicat per Ovidi Montllor. La jornada finalitzarà cap a les 13 hores amb una gran foto col·lectiva i la tornada dels participants cap als seus respectius centres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí