Godella acollirà el proper dijous la III Marxa escolar per l'Horta

1169

Per tercer any consecutiu, la Xarxa d'escoles per l'Horta, que agrupa a desenes de mestres i professors, així com les associacions Justícia Alimentària i Per l'Horta, organitzen la Marxa escolar per l’horta, trobada festiva i reivindicativa on participen més de 500 estudiants d’una dotzena d’escoles i instituts que, en aquesta ocasió, retran homenatge a Vicent Andrés Estellés.

L'objectiu de la marxa és donar a conèixer als i les alumnes participants el paisatge de l'horta, a més d'introduir-los en la importància de l'agroecologia (agricultura ecològica i de proximitat) i la sobirania alimentària. Els organitzadors reivindiquen la importància de protegir l'Horta de València, no sols pel seu valor històric i cultural, també com a font d'aliments saludables. Una opció que s'ha vist reforçada per l'elecció de València com a capital mundial de l'alimentació sostenible per part de la FAO (Agència per a l’Alimentació de les Nacions Unides) el passat any 2017.

El programa de la marxa escolar, com en les edicions anteriors celebrades a Bonrepós i Mirambell i a Vinalesa, els participants marxaran pels camins de l'horta des de diferents punts de partida per a acabar confluint al Parc del Molí de Godella, on es celebrarà la trobada a partir de les 11 del matí. Al llarg del matí l'alumnat, procedent de la ciutat de València i pobles de l'Horta Nord i Sud, participarà en diferents dinàmiques i activitats centrades en continguts relacionats amb l'Horta de València.

Per segon any, es celebrarà una fireta d'entitats de l'Horta, amb la participació d'associacions com Acció Ecologista-Agró, Roncadell, Societat Valenciana d'Ornitologia, Agrodinamo-Centre de dia de Godella, Justícia Alimentàriai l'Associació de Veïns d'Orriols-Rascanya, que exposaran als participants els projectes que estan desenvolupant en l'Horta. També comptem en esta ocasió amb la col·laboració de l'Ajuntament de Godella i del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Xufa de València, que oferirà una orxata fresca a l’alumnat.

A més, la trobada comptarà amb una actuació de  música rap amb la cantant Tesa i una coreografia basada en el poema d'Estellés M'aclame a tu musicat per Ovidi Montllor. La jornada finalitzarà cap a les 13 hores amb una gran foto col·lectiva i la tornada dels participants cap als seus respectius centres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.