Giner proposa replantejar el carrer Colon “perque no és cómode ni segur”

384

“Cal replantejar el carrer Colón perquè ni és còmoda ni és segura”, ha declarat el portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, davant els mitjans de comunicació aquest matí, durant la presentació d’una nova auditoria de l’anelle ciclista de la ciutat de València realitzada pel grup municipal Ciutadans.

Giner, al costat del regidor Narcís Estellés, han censurat “per la seua especial conflictivitat” el tram Colón-Xàtiva. “L’índex de sinistralitat de l’anell ciclista de Colón és el més alt de tota la ciutat”, han precisat.

“Des que es va inaugurar l’anell ciclista, el 3 de març de 2017, fins a mitjan setembre de 2018, tres de cada quatre accidents en l’anell ciclista s’han produït en punts negres denunciats per Ciutadans a l’abril de 2017 (Crònica d’un usuari de l’anelle ciclista I) i, en tot aquest temps, l’alcalde de València, Joan Ribó, no ha fet gens per evitar-los. Existeix una causalitat entre el que advertim i el que finalment s’ha produït”, ha explicat el portaveu de Cs.

Segons les dades exposades per Ciutadans, en el període descrit, s’han produït un total de 28 accidents amb elaboració d’atestats dins del carril bici de l’anelle ciclista en el període citat dels quals 21 han ocorregut en punts conflictius de l’anell inclosos en l’informe de Ciutadans. El document va ser lliurat a Ribó i a Grezzi durant el mes d’abril de 2017 i també en el ple de setembre de 2018.

Sobre aquest assumpte, el portaveu de Cs ha manifestat: “El 75% d’accidents s’han produït en punts que figuraven en el nostre informe, llocs que podrien haver-se revisat i millorat per a reduir la seua perillositat. És inconcebible que, després d’advertir a Ribó d’aquests punt, fa més d’any i mitjà, no s’hagen pres mesures sobre aquest tema”. “València és una ciutat còmoda i oberta però no hauria de ser una ciutat insegura”, ha afegit.

D’altra banda, el regidor Narcís Estellés ha explicat: “Aquest mes d’octubre hem realitzat aquesta auditoria per a comprovar quins dels 45 punts que figuraven en la ‘Crònica d’un usuari de l’Anelle Ciclista de València I’, han millorat, segueixen igual o han empitjorat, en relació als problemes de seguretat que es denunciaven”.

Estellés ha detallat: “La majoria de punts segueixen igual o pitjor (el 89%), i a més, 19 dels 21 accidents s’han produït en punts on no hi ha hagut millores en més d’any i mitjà”. El regidor ha advertit també de la “alarmant xifra de vianants accidentats en sinistres produïts entre bici i vianant. Del total dels 28 accidents, quasi la meitat dels mateixos entre bici i vianant, la qual cosa ens preocupa molt perquè en la ciutat de València, en 2016, 2017 i 2018 aquest tipus d’accidents només va suposar el 10%. Per tant, les dades indiquen que en l’anell ciclista, el gran desprotegit és el vianant, que la seua accidentabilidad supera en un 300% el que ocorre en la resta de la ciutat de València”.

Sobre les dades d’intensitat de tràfic ciclista en l’anell i les dates que van ocórrer els accidents, Narcís Estellés ha precisat: “18 dels 28 accidents registrats en el total de l’anell s’han donat en els mesos de més intensitat circulatòria. Segons les dades d’intensitats de tràfic ciclista i el que s’observa in situ, en el tram de Colón-Xátiva hi ha cada vegada més persones circulant amb bicicleta o patinet i creuant”.

Per a concloure, el regidor de Cs ha precisat: “Dels 15 accidents produïts en el tram Colón-Xátiva, 11 accidents s’han produït en els mesos de major intensitat de tràfic ciclista en aquest tram (73%). En enguany, quasi tots els mesos s’ha produït un accident en el tram Colón-Xátiva”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.