Mes de 150 equips esperen l’inici del pròxim campionat autonòmic de galotxa

891

Mes de 150 equips esperen l’inici del pròxim Campionat Autonòmic de Galotxa, trofeu El Corte Inglés, que afrontarà enguany la seua 44ª edició, i que es presentarà la nit del pròxim dimecres 27 de febrer en el restaurant de l’edifici d’El Corte Inglés de l’avinguda de França en Valencia.

galotxa presentacion campeonatoEn el que es el torneig amb major participació de totes les competicions federatives de clubs ja està quasi tot preparat per a fer rodar la pilota al llarg de gran nombre de carrers de pilota i trinquets. Seran més de mig centenar les formacions que juguen en les categories de carrer, participant en primera categoria els equips d’Albuixech, Beniparrell, Faura, subcampió del torneig, Foios, Marquesat, Massalfassar, Montserrat, recent supercampió de galotxa, i Quart de les Valls, guanyador de l’autonòmic de la temporada anterior.

També cal destacar els clubs que presentaran equips femenins per enguany: Algimia d’Alfara, Borbotó, Godelleta, Meliana i la Pobla de Vallbona. Les finals d’enguany d’aquestes categories tindran lloc en el carrer de pilota de Faura, en el mes de juliol.

El trinquet de Torrent, seu de les finals

galotxa presentacion campeonatoPel que fa a les cinc categories de trinquet on participaran enguany fins a 20 clubs, i que comptaran amb quasi 50 equips, la màxima categoria tindrà lluitant pel trofeu de campions a l’Alfara de la Baronia, Alfara del Patriarca, Moixent, la Pobla de Vallbona, amb dos formacions inscrites, i Riba-roja. Un any més, el recinte de Torrent acollirà les finals de la competició en trinquet, tot i que en aquesta edició es viuran les finals a principis de juny.

Pero la base de tota modalitat es el treball en les escoles, i en el cas de la galotxa està ben format. La present edició comptara amb huit equips juvenils, dotze formacions de cadets, mentre que en infantils jugaran vint-i-un equips, sent dotze els alevins i set equips dels més menuts, els benjamins. Mes de 50 formacions provinents d’una vintena d’escoles, el que li dona vitalitat i futur a la modalitat. El carrer de pilota de Faura será també l’escenari de les finals escolars, a finals del mes de juny.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.