El gallet, de Silla, pot ser moneda social de l'Horta Sud després de l'interés de Torrent, Beniparrell, Albal, Massanassa i Picassent

2117

L'Ajuntament de Silla ha organitzat una reunió de treball amb alcaldes i regidories dels ajuntaments de Torrent, Beniparrell, Almussafes, Albal, Massanassa i Picassent per vore de subscriure un conveni que permeta ampliar l'abast de la Xarxa d'Intercanvi Comunitari amb moneda social 'El Gallet' i mancomunar els costos de creació, gestió i manteniment d'aquesta Xarxa d'Intercanvi i de la seua plataforma web.

L'objectiu de la reunió és mancomunar els costos i la gestió de la Xarxa d'Intercanvi Comunitari 'El gallet' donant-li a la moneda social una dimensió comarcal. De moment ja han mostrar interés pel projecte els ajuntaments de Torrent, Beniparrell, Alcàsser, Sollana, Catarroja, Almussafes, Albal, Massanassa, Alfafar, Picassent, Sedaví, Benetússer i Algemesí.

En paraules del regidor de Transparència, Comunitat i Participació Salvador Mestre, "comarcalitzar 'El Gallet' és important perquè amb una territorialització més àmplia les monedes socials s'arrelen molt millor i els beneficis de cohesió comunitària i de economia solidària i sostenible per ajudar a les persones se reforçaran al màxim".

El projecte està ja a punt per ser llançat a nivell local però es postposarà per a incloure el màxim de municipis i millorar positivament l'impacte social i comunitari de la Xarxa d'Intercanvi.

A la reunió informativa, Vanesa Campos, en representació de la Càtedra d'Economia del Bé Comú de la Facultat d'Econòmiques de València, i Miguel Yasuyuki, de l'Institut de la Moneda Social, han estat presents per a mostrar el seu suport apadrinant el projecte.

A més a més, han intervingut José Villalba, tècnic de Medi Ambient l'Ajuntament de Silla, que ha explicat el Reglament de funcionament de la Xarxa d'Intercanvi Comunitari; Cristina Bonora i Juan Ferrer, que han parlat sobre la imatge dissenyada per a la promoció pública i sobre el pla de comunicació; Fernando Zabaleta, creador i responsable tècnic de la web, que ha fet una demostració del funcionament i operativitat de la plataforma online.

El veïnat podrà participar d'aquesta nova xarxa mitjançant una plataforma web molt intuïtiva i senzilla d'utilitzar. Una vegada registrada, la persona usuària disposarà del seu crèdit en gallets per a operar en la plataforma publicant ofertes i /o demandes. Aquesta web permetrà fer intercanvis multilaterals entre tots els membres de la xarxa.

Segons el regidor de Comunitat, "la Xarxa d'Intercanvi el Gallet permetrà que el veïnat done satisfacció mútua a les seues necessitats, reforçant la cohesió social i millorant també la vida de les persones que més ho necessiten".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.