Foios presenta la programació per al Dia Internacional de la Dona

707

Amb l'arribada del Dia Internacional de la Dona, la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Foios ha organitzat una sèrie d'actes per a reivindicar el paper de la dona en la societat. Des de l'1 fins al 12 de març, música, teatre, xerrades o exposicions posaran el punt feminista en l'actualitat, i especialment, amb la manifestació del diumenge dia 8.

La programació començarà el diumenge 1 a les 12 hores a la Llar de la Música amb el concert de joves promeses de la música. Dilluns 2 serà el torn per a la xerrada "La salut sexual integral, els drets sexuals fonamentals per al benestar de totes les persones", impartida pel professor Dr. Vicent Bataller i Perelló, president de Sexòlegs Sense Fronteres, des de les 18.00 hores a la Sala d'Actes de l'Ajuntament.

Dimarts i dimecres pren el protagonisme l'Associació de Dones de Foios. El primer dia han organitzat una visita al cementiri medieval de València, i el segon, una caldera per a les seues sòcies. Aquest mateix dimecres també serà el moment per a la inauguració de l'exposició feminista "Som notícia" a les 19.00 hores, i que romandrà oberta fins al divendres 13.

Dijous 5 de març, l'Associació d'Ames de Casa Tyrius organitza el seu dinar anual. La mateixa associació és la promotora de l'obra de teatre que tindrà lloc l'endemà, divendres, a la Casa de Cultura. "A toda costa" es representarà en dos sessions, una a les 18.30 i l'altra a les 22.00 hores.

Dissabte 7 a la vesprada, a la Llar de la Música, des de les 18.00 hores, la professora de Clavecín Sabrina Martín Guinaldó, serà la ponent de la xerrada-concert "Elles, compositores de la música antiga", organitzat per l'Associació Dones de Foios.

Diumenge 8, Dia Internacional de la Dona, tindrà lloc la manifestació reivindicativa, que sortirà des del Parc Rei En Jaume a les 12.00 hores per recórrer els principals carrers de la localitat finalitzant a la Plaça del Poble per llegir el manifest.

El dia 9, dilluns, la Casa de Cultura acollirà la II Jornada Esport i Dona. La jornada començarà a les 10 amb "Juntas es mejor", continuarà amb una taula redona amb Sara Monforte, entrenadora del Villarreal CF Femení, Vicente Li, campió del món de gimnàstica aeròbica, i Mónica Moya, jugadora professional de pilota. La jornada es tancarà amb l’actuació de Dinamic.

La programació continuarà el dimarts 10, des de les 17.30, la Sala Multiusos del Centre de Serveis Socials serà el lloc per a la representació de l'obra de teatre infantil "Sí que es pot", de la Companyia Escenoarts. I la programació finalitzarà el dijous 12 a la Casa de la Cultura, on des de les 10 del matí, l'alumnat de l'IES Escultor Francesc Badia representaran textos literaris de dones.

Mónica Chirivella, regidora d'Igualtat, ha senyalat "la importància de portar al veïnat la conversa feminista i escoltar les veus de totes aquelles persones que vulguen participar, perquè el que no es parla, no existeix. Per aquest motiu és important que tots i totes participen en aquests actes que hem preparat des de la regidoria". En aquest sentit, Chirivella també ha destacat la tasca de "les associacions Dones de Foios i Tyrius, perquè junt amb elles, hem pogut aconseguir portar avant aquestes activitats de conscienciació, reivindicació i lluita".

Díptic Día Internacional de la Dona en Foios (click para descargar el PDF)

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.