Foios injecta 1 milió d'euros en obres públiques per impulsar l'economia local

1084

L'Ajuntament de Foios ha posat en marxa les inversions municipals que l'Estat d'Alarma havia paralitzat. Algunes de les inversions corresponen a projectes de l'2019 sense executar, que es portaran a terme en les pròximes setmanes després rebre enguany els crèdits transferits, segosn ha explicat l'alcalde Sergi Ruiz.

Entre les inversions destaca les obres per a fer una vorera en la Venda del Sombrerer que resoldrà els problemes de pluges a les cases, la millora i ampliació de la Sala d'Exposicions del Cercle d'Art i uns nous camerinos per a la Casa de la Cultura. També, una rampa accessible per a l'amfiteatre de la Plaça Rei en Jaume.

Estes actuaciones es sumaran a les inversions previstes en els pressupostos de l'any 2020, que ascendeixen a 950.000 euros. Entre les accions destaquen la substitució de la gespa del camp de futbol, amb 310.000 euros, que començarà a juny; la urbanització de l'entorn del Xalet de la Yutera que ascendeix a 250.000 euros, que convertirà una zona avui degradada en un espai d'oci per a les famílies, en procés de licitació; o els 100.000 euros destinats a el concurs d'idees i redacció de el projecte de el nou Ajuntament, que inclourà la casa contigua adquirida el 2018, també en fase d’elaboració del concurs.

Una altra de les accions interrompudes que ara es reprenen, segons ha explicat Ruiz, és l'annexió de la nova zona de gespa a les instal•lacions de la piscina municipal; l'eliminació de la torre elèctrica; i la construcció de diverses aules addicionals en els baixos de la Llar de la Música, "que satisfarà les necessitats d'una escola de música amb més de 200 alumnes".

Entre les inversions també hi ha partides importants destinades a la renovació de parcs infantils i l'asfaltat de carrers, així com 70.000 euros per a accions d'estalvi energètic.

Per a l'alcalde de Foios, Sergi Ruiz, “a part de les mesures específiques que l'Ajuntament destinarà en les pròximes setmanes als autònoms i pimes per reactivar els seus negocis, és el moment d'impulsar totes les accions previstes en els pressupostos per contribuir a reactivar l'economia. Amb estes inversions també s'ajuda a l'economia local, es dóna faena a treballadors i augmenten les possibilitats per als autònoms i les xicotetes empreses locals".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.