Foios, obligat a modificar el pressupost per a pagar 600.000 euros d’una expropiació de fa 10 anys

730

El Ple municipal de Foios va aprovar modificar el pressupost municipal per incloure 408.000 euros destinats a pagar els quasi 600.000 euros al que l’Ajuntament de Foios ha de fer front per una expropiació originada fa 10 anys, quan l’Ajuntament va adquirir els terrenys sobre els que es va construir el Parc de Cuiper.

Foios. Ajuntament

Segons han explicat l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, l’any 2006, amb l’adquisició dels terrenys de l’actual parc, l’Ajuntament es va comprometre amb els propietaris a cedir una reserva d’aprofitament en algun altre punt del municipi i ha tingut un termini de 6 anys per a complir aquest compromís, termini que va expirar l’any 2012.

Ruiz  manifesta que “el govern del Partit Popular comptà amb tot eixe temps per materialitzar als propietaris aquesta reserva de terrenys, però transcorregut el termini els propietaris van exigir l’expropiació. És molt greu la responsabilitat de l’anterior govern perquè l’expedient s’haguera resolt amb l’oferiment d’alguns dels solars que disposa l’Ajuntament, i no haguera hagut de pagar els vora 600.000 € que ha reconegut el Tribunal d’Expropiació als propietaris i que l’Ajuntament ara es compromet a fer front en els exercicis 2016 i 2017”.

Els diners de la modificació del pressupost que ara s’ha aprovat, provenen de la venda d’unes parcel•les municipals que inicialment anaven destinades a la revisió del PGOU. Segons explica la regidora d’Urbanisme, Mari Carmen Cabo, “el govern actual manté el seu compromís amb la revisió del PGOU, però fer front a esta expropiació és una urgència per a la que l’Ajuntament no té alternativa a curt termini”.

Ruiz i Cabo han explicat que “l’Ajuntament ha decidit no recórrer la sentència del Tribunal d’Expropiacions perquè no hi havia cap possibilitat que prosperara el recurs i només haguera servit per acumular 20.000 euros d’interessos a l’any. Potser és un esforç econòmic enorme, però és una obligació ètica cap als propietaris que porten esperant més de 10 anys i que creiem que estem en condicions d’afrontar sense dilatar encara més la solució”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.