Foios llança una campanya d’utilització responsable del servei de recollida de residus urbans

2238

L'Ajuntament de Foios ha posat en marxa una campanya cívica que busca la implicació i conscienciació del veïnat sobre l'ús correcte del servei d’arreplegada de residus. L'acció porta com a eslògan, “Fem, un poble net. Respectem els horaris”.

Foios contenedoresL’alcalde de Foios , Sergi Ruiz, recorda que “les actituds incíviques repercuteixen en brutícia, olors i presència d’animals, a més d’una molt mala imatge de les nostres places i carrers, però també ocasiona importants costos econòmics a l'erari municipal, especialment per la gestió dels abocaments incontrolats.

La campanya insisteix en la importància del reciclatge i la recollida selectiva de residus, el respecte dels horaris i de les freqüències d’arreplegada de trastos vells i voluminosos (segon i últim divendres de mes, al matí), així com la difusió del servei gratuït dels ecoparcs d’Albalat i Meliana.

Per a la difusió d'aquesta acció s'han dissenyat uns adhesius que s’estan col.locant en tots els contenidors, així com un cartell per als MUPIS municipals, amb l'explicació dels horaris i dels residus que s'han d'introduir en cada un d'ells. L’esmentada campanya també es reforçarà amb difusió en xarxes socials.

José Manuel Chirivella, regidor dels serveis municipals, ha recordat que “el servei de recollida de fem és de dilluns a diumenge i les bosses han de dipositar-se ben tancades al contenidor, en horari de 20 a 22 hores, amb el fi que els residus estiguen el menys temps possible al contenidor, evitant així olors i molèsties. També ha assenyalat que, “en breu es reforçarà el nombre de contenidors de recollida selectiva”, i ha recordat que “està en procés de licitació el servici de recollida de residus de la Mancomunitat del Carraixet, entre les millores del qual hi ha l’anomenat quint contenidor”.

Amb esta iniciativa, l'Ajuntament continua treballant per tractar que s’utilitzen adequadament els diferents contenidors i evitar els abocaments incontrolats que generen mala imatge i descontent per part de la ciutadania. La campanya se suma a d’altres accions per ban whatssap recordant la freqüència de recollida de trastos i al control de la policial local dels abocaments no autoritzats, que l'Ordenança Municipal sanciona amb multes de fins 1.200 €.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.