Foios inverteix 400.000 euros en la seua accessibilitat i adapta 120 cantons i espais públics

719

L’horitzó d’un poble amb tots els espais públics completament adaptats i accessibles està cada vegada més a prop a Foios. En els últims anys, l’Ajuntament de Foios ha invertit al voltant de 400.000 € per a adaptar el municipi a la Llei d’Accessibilitat Universal i afavorir, així, la integració de qualsevol persona sense importar la seua condició física o intel·lectual.

Des del 2016, s’ha contractat personal qualificat que s’ha dedicat a aquesta tasca de manera ininterrompuda i des d’aleshores s’han adaptat més de 120 cantons i altres espais públics. La solució general que s’ha considerat més adequada, ha estat rebaixar la zona dels encreuaments, que és la zona de pas preferent per als vianants i no com era habitual, amb una rampa en qualsevol altra part de la vorera que obligava les persones a desviar-se del seu trajecte i acabava no sent utilitzada mai.

Per a l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, “l’adaptació del poble a la Llei d’Accessibilitat ha estat una prioritat a la qual ens hem bolcat sistemàticament, destinant importants recursos materials, humans i econòmics”. Ruiz ha volgut afegir que “el canvi en la mobilitat i l’accessibilitat de les persones, així com els nous accessos al poble i el desviament del trànsit, són un dels principals objectius i aconseguiments del nou govern municipal que entrà al consistori en 2015”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.