Foios instal·la el seu primer punt de càrrega de vehicles elèctrics públic i gratuït

589

Foios ja té disponible el primer punt de recarrega elèctrica públic, situat junt a l’edifici de la Policia Local, al carrer Delme amb Sant Roc. Es tracta d'una estació que compta amb dos punts de recàrrega semi ràpids, l’un per a càrrega del cotxe elèctric de la Policia Local, adquirit recentment i l’altre d’ús lliure i gratuït per a qualsevol ciutadà que compte amb un vehicle elèctric, gestionat mitjançant un software d’economia col·laborativa.

punt recarrega Foios"Amb aquest punt de recàrrega públic, Foios es posa al capdavant de la transició energètica amb la seua aposta per les energies renovables", segons ha assenyalat l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, al mateix temps que ha destacat l'important paper que juguen les administracions públiques en el procés de transició cap a un model més sostenible.

A més, l’alcalde ha avançat que per afavorir la utilització d’este punt d'energia "l'Ajuntament assumeix, de moment, el cost del subministrament elèctric que puguen consumir els vehicles dels particulars que s’enganxen" i, en est sentit, ha indicat que "Foios torna a ser un referent".

L’adquisició del cotxe elèctric i la d’un altre híbrid per a mitat de desembre, que renoven totalment el pàrquing de la Policia Local amb 2 vehicles sostenibles, així com el punt de càrrega elèctrica, s’emmarquen dins de l’anàlisi econòmico-energètica efectuada recentment junt a Albalat dels Sorells i Bonrepòs i Mirambell, que busquen fer de Foios un poble més eficient.

Per a Sergi Ruiz, "l'objectiu és contribuir al canvi en el model energètic, predicant amb l'exemple, amb mesures que estalvien consum energètic, diners que revertirem en projectes de millora energètica".

El punt de recàrrega està finançat al 50% per les ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial IVACE.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.