Foios impulsa la modificació del Catàleg de Béns per a preservar el seu patrimoni

0
14 lecturas

L'Ajuntament de Foios ha encarregat, mitjançant la Diputació de València que ha finançat una part del cost, l’elaboració del nou Catàleg de Béns Protegits del municipi. La iniciativa s’ha sotmès a consulta pública prèvia durant 20 dies, amb l’objectiu que la ciutadania intervinga i faça propostes de catalogació. Transcorreguts els 20 dies s’haurà d’elaborar una memòria amb les propostes aportades.

foios casco antiguo
Els treballs, amb una duració estimada d'un any, consisteixen en l’actualització del catàleg existent d'edificis, construccions i entorns de rellevància del municipi, que data de l'any 1989 i està completament desfasat, incorporant la nova realitat física i legal. També haurà de delimitar i contindre la definició del nucli històric tradicional de Foios i els possibles elements d'especial transcendència a què es refereix la normativa de patrimoni cultural.

Segons ha manifestat l’alcalde, Sergi Ruiz, “el catàleg de Béns Protegits és una oportunitat de posada en valor dels immobles que formen part del patrimoni de Foios, uns dels nostres principals senyals d'identitat. Els béns descrits en el catàleg constitueixen un llegat patrimonial a les generacions futures d'inapreciable valor i és la nostra obligació la seua conservació i el seu enriquiment amb altres proteccions".

El desenvolupament del nou catàleg proporcionarà, segons Ruiz, pautes d’actuació amb els béns ja protegits i amb els que s’incorporen, tant a l’administració com als particulars, ja que fins ara la informació que es conté és molt precària. Així, el nou catàleg ha d’elaborar una fitxa en profunditat de cada element protegit per a definir quines parts tenen valor, de manera que puguen rehabilitar-se conservant els aspectes rellevants i permetre modificar la resta, sempre respectant els valors dels edificis.

Un altre aspecte destacat és el treball de prospecció del sòl rural del terme municipal per descobrir possibles elements d’interès, arquitectònics, arqueològics, paleontològics i etnològics.

Els treballs són a càrrec d’un equip de dos arquitectes i dos arqueòlegs, amb la supervisió de la Diputació de València, i a la seua conclusió, segons ha explicat l’alcalde, "comptarem amb un instrument que permetrà conèixer millor la nostra història i el nostre patrimoni, passant a formar part de la documentació del nou Pla General d'Ordenació Urbana que s’haurà de portar a terme en els pròxims temps".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí