Finalitzen les obres d'estabilització de la façana del Molí Forés

619

Després d'un llarg procediment, l'ajuntament de Silla ha comunicat que s'han finalitzat les obres d'estabilització de la façana del Molí Forés, un edifici catalogat del segle XVIII construït pel duc d'Hijar que compta amb un grau de protecció de nivell 2.

Silla. Molí Forés

Davant de l'inclompliment de la mercantil i davant la negativa de donar accés per accedir a la propietat privada, l’ajuntament de Silla demanà autorització al jutge que finalment permitix l'inici de les obres.

Com es recordarà el 13 de desembre de 2014 es va produir el segon incendi que afectava greument l'estructura del edifici, uns dies després degut als danys s'ensorrava el mur nord del edifici central i es va iniciar el procediment per a requerir a la mercantil propietària de l'edifici l'execució de les obres d'estabilització.

Valentín Mateos. regidor de territori, urbanisme i infraestructures,  s'alegra de la finalització de les obres i considera que encara que el procediment ha segut complex, existia la urgència de protegir un dels edificis catalogats amb més valor històric del nostre municipi.

Mateos recordà que les dependencies més antigues del Molí Forés varen ser construïdes en 1790 pel Duc d'Hijar com a un molí d'arròs, posteriorment en 1856 va ser venut a  Manuel Forés de qui rep el nom, per a començar a funcionar com la fabrica d'electricitat de Pons i Forés per subministrar energia al poble; va ser el primer edifici amb il·luminació elèctrica de Silla. Poc després va ser venut i convertit en una fabrica de sacs, el fill del propietari Placido Navarro es va fer càrrec del negoci, enderrocant la part antiga i contractant tanta mà d'obra femenina que des d'aquell moment va ser conegut com el 'Molí de les Xiques'.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.