Finalitzades les obres de canalització del Barranc que evitaran noves inundacions a Puçol i El Puig

979

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià, Álvaro, ha visitat les obres de canalització del Barranc de Puçol, executades aigües amunt de la carretera nacional 340 que suposa un llit de nova planta d'uns 600 m de longitud, i d'El Puig des del punt d'entroncament del barranc de Puçol fins a la seua desembocadura en el mar.

El Consell finalitza les obres de 6 kilòmetres de canalització del Barranc de Puçol i El Puig
El secretari autonòmic i el director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, han estat acompanyat per la corporació municipal de Puçol, presidida per l'alcaldessa Lola Sánchez.

El desviament del barranc ha estat sempre una antiga aspiració de Puçol, ja que la seua morfología i el seu traçat han representat tradicionalment una font de problemes davant d'episodis de pluja.

La longitud total de l'actuació és de aproximadament 6 kilómetres, dos en el barranc de Puçol -inclós el nou llit- i 4 en el barranc del Puig. El pressupost final és de 18.323.822,94 euros. Les obres han estat projectades per un període de recurrència superior als 200 anys, el que suposa una capacitat de desaigüe de 86 m3/sg en la nova canalització i de més 250 m3/sg en el barranc del Puig.

Entre els problemes més importants a resoldre del projecte cal destacar les modificacions de les estructures de pas existents, per a dotar-les de la capacitat hidràulica necessària, en especial el pas sobre l'autovia V-21, el qual es va acometre mitjançant fonamentació profunda basada en puntals de formigó.

També s'han fet nous els ponts de vora-platja i el del Camí de Fernando i s'ha ampliat el pas existent al cami de Puçol a El Puig. Donada la llargària de l'actuació han estat afectats una sèrie de serveis que ha calgut reposar, destacant entre ells el creuament de la sèquia de Montcada i el gaseoducte.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.