Finalitza el 'Juliol a la Fresca' d'Albalat dels Sorells amb èxit d'assistència en totes les sessions

805

Amb l'espectacle “Trau la Llengua” oferit per la històrica orquestra “La Pato”, finalitzava el passat divendres a Albalat dels Sorells, el festival “Juliol  la Fresca”.

Actuació de La Pato/ Foto: Ajuntament d'Albalat dels Sorells

L'emblemàtic espai públic del parc Hort del Comte, justament a les espatlles del Castell Palau Comtal, ha estat l'indret d'acollida dels espectacles què, al llarg del mes de juliol i tots els divendres, s'han programat per  la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells.

A diferència d'altres ocasions, les mesures sanitàries per la COVID-19 han impedit la celebració que el “Juliol a la Fresca” es completara amb el tradicional sopar popular que cada any acompanyava les vetllades. No obstant això, una vegada més, l'excel·lent resposta de la ciutadania en aquests temps de pandèmia, ha fet oblidar, esperem  que temporalment, el tradicional sopar de “pa i porta” que ha anat acompanyant les nits del juliol albalatenc. Tal com assenyala la regidora de Cultura, Marisa Gimeno, “estem molt contents del civisme de totes i tots; hem superat amb nota una edició, la d'enguany, marcada de nou per normes sanitàries”.

El 'Juliol a la Fresca', s'ha convertit en un referent de les nits d'estiu, no només per a les albalatanes i albalatans, sinó  també per als visitants dels pobles del voltant.  Aquesta edició  ha comptat amb espectacles musicals, monòlegs i teatre, que des del passat divendres, 2 de juliol, i la resta de divendres, han omplit de gom a gom el parc Hort del Compte.

L'edició d'enguany començà amb la funció de la companyia ArtxArt Cultura en Acció, “Aladí, El Diamante de Agrabah”; una representació teatral i musical per a tots els públics que va encisar els més menuts. Les sessions van seguir divendres 9, amb la posada en escena del còmic MikY Dkai, el qual va fer un repàs als monòlegs més punyents i satírics amb un humor molt fresc que venia com anell al dit. El divendres 16 i el 23, segles actuacions musicals; “Cantando Malvas,” teatre musical, i el grup “The Shag Sharks”, respectivament, resultaren ser actuacions de gran colorit i ritme. I finalment, la cometada actuació de “La Pato”, tancà l'edició de 2021 del festival estiuenc d'Albalat.

Recuperar l'activitat cultural i festiva: dinamitzar el sector hostaler i gastronòmic

Malgrat que la pandèmia i la crisi econòmica conseqüent segueix molt present entre nosaltres, el creixent ritme d'immunitat per la vacunació massiva ajuda a promoure de nou, la interacció social. Conscients d'aquesta realitat, des de la regidoria de Cultura, es promou l'activitat lúdica i festiva amb totes les mesures de seguretat, per tal que es puga restablir la normalitat de l'activitat econòmica del nostre municipi.

Eixes són part de les repercussions positives del “Juliol a la Fresca”, en paraules de Marisa Gimeno: “un dels propòsits de la programació cultural segura i amb granties de l'ajuntament és precisament eixe, mobilitzar perquè la gent isca de casa i consumisca al poble i que el sector de l'oci, hostaler i de restauració vaja recobrant la normalitat després de mesos tan difícils”. Afegint que, “les mesures sanitàries i, com dèiem abans, el comportament cívic i respectuós de la ciutadania, seguiran sumant perquè la normalitat, a tots els nivells, es recupere com més prompte millor”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.