‘Fem l’horta possible’ presenta el seu calendari 2016 amb perspectiva de gènere

468

Calendario Fem Horta possible

Recentment s’ha presentat el calendari ‘Fem l’horta possible’ 2016 a l’espai dels Horts Urbans de Benimaclet. El calendari aposta pel consum de l’agricultura ecològica prop de casa i recull una guia de producció ecològica, mercats de venda directa, grups de consum i recursos. La presentació ha estat amenitzada amb una lectura de poesies de Pepa Úbeda i Empar de Lanuza i ha estat seguida un centenar de persones.

El calendari “Fem l’horta possible” 2016, que editen els col·lectius Per L’Horta, Llavors d’Ací, Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Fira Alternativa de València, Universitat d’estiu de l’Horta i REAS (Xarxa d’economia alternativa i solidària), enguany pretén visibilitzar i valoritzar les tasques que tradicionalment han fet les dones llauradores.

Amb aquest leitmotiv el col·lectiu de dones fotoperiodistes OBJECTIVES -format per Consuelo Chambó, Raquel Abulaila, Eva Ripoll, Almudena Torres, Amparo Simó. Emma Ferrer, Mónica Torres, Irene MArsilla, Eva Mañez, Marga Ferrer i Provi Morillas– han realitzat i cedit les fotografies inèdites que il·lustren cadascun dels mesos. Les imatges pretenen reflectir el paper de la dona a l’horta.

D’altra banda, 13 poetesses valencianes (Mª Carme Arnau i Orts, Mercè Climent i Paià, Empar de Lanuza Hurtado, Carla González Collantes, Isabel Garcia- Canet, Àngels Gregori, Mª Josep Escrivà, Begonya Mezquita, Anna Montero, Begonya Pozo, Encarna Sant-Celoni i Vergés i Pepa Úbeda) han cedit la seua obra, molts d’ells poemes inèdits i creats per l’ocasió, per acompanyar les imatges.

El calendari conté una agenda amb diverses convocatòries. Les concentracions tots els darrers dimarts de cada més contra els centres d’internament d’estrangers (CIEs), la massa crítica, la Fira Alternativa de València, així com activitats, jornades, actes i celebracions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.