El fundador de la falla Avinguda i ex vicepresident de JLF dona el seu fons a la Comissió d’Estudis Fallers de Torrent

3073

Les falles de Torrent continuen ampliant el seu arxiu històric amb la donació personal recent del torrentí Arturo Boix Miquel a la Comissió d’Estudis Fallers de Torrent (Comfet) per al seu estudi, conservació i catalogació.

donacion Junta Local Fallera TorrentEl regidor de Cultura, Alfred Costa, ha rebut en l’Ajuntament el president de la Comfet, Boro Ciscar, i Arturo Boix per a conéixer una mostra representativa del fons personal del donant: llibrets, publicacions, fotografies, curiositats i pergamins dels seus títols com a mantenidor o president i faller d’honor de moltes falles de Torrent i d’altres poblacions de la Comunitat Valenciana.

Arturo Boix Miquel va ser president fundador de la falla Avinguda, on va exercir el càrrec durant 7 anys.  En 1979 i 1980 va dirigir la Junta Local Fallera de Torrent, i quan en 1979 s’eliminà la figura del president i va ser l’alcalde, Vicente Soria, qui estrenà el títol de president nat, Arturo Boix estrenava també el càrrec de vicepresident 1r de l’entitat. Finalment, des de 1983 fins a 1991 Boix va estar al front de la JLF com a vicepresident 1r executiu, tot un rècord de permanència en l’entitat. A banda, Boix ha sigut president del Club Filatèlic i ha format part de les directives del Club del Motociclisme o el Torrent Club de Futbol, entre altres.

Estos documents, junt amb els que la COMFET està recollint en col·laboració amb l'Ajuntament, aniran completant el fons d’arxiu històric, documental i expositiu de “Memòria del foc”, l'exposició que des d’ara mateix i fins al pròxim mes de març està oberta a la sala EMAT de l’Edifici Metro i que fa un viatge per la història de les Falles, Patrimoni de la UNESCO, amb motiu del 50 aniversari de huit comissions de la nostra ciutat.

En declaracions del regidor de Cultura, “estem treballant colze a colze des de la Junta Local Fallera amb la COMFET per a garantir la protecció i divulgació de tots els elements històrics i patrimonials fallers que es puguen recollir. A més, també ens trobem preparant un calendari d’activitats intensiu per al 2018, any en què es celebrarà el 50 aniversari de la Junta Local Fallera”.

Costa explia que molt prompte vorà la llum el catàleg de l'esmentada exposició, "un material gràfic molt valuós, perquè repassa la història de la festa gran torrentina des dels seus inicis, però també permet descobrir com ha canviat la nostra ciutat des del punt de vista festiu, urbanístic, la indumentària, la gastronomia i els costums".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.