Èxit de participació en la primera sessió de ‘Somiem Silla’

682

Fa uns dies va tindre lloc a la Casa de la Dona la primera sessió del programa Somiem Silla amb el que es pretén fomentar la reflexió crítica i aconseguir la participació activa de la societat civil de Silla en el disseny de les polítiques locals. El programa està impulsat per la Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació on, mitjançant sessions dinàmiques als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.

En cada sessió una associació diferent obrirà els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del municipi per tal d’exposar les seues prioritats. En paraules del regidor de Participació, Salvador Mestre, “la monitorització constant del criteri ciutadà ha de ser un compromís constant d’un equip de govern compromès amb la participació ciutadana i, amb Somiem Silla i la col·laboració del teixit associatiu de Silla, ho podem aconseguir”.

En aquesta primera sessió es va incidir especialment en la perspectiva de gènere a les propostes. Algunes de les moltes propostes que es van recollir a la darrera sessió varen ser que la nova nomenclatura dels carrers tinga noms de dona i que es determinen mitjançant criteris de discriminació positiva, també promoure la construcció de més zones verdes, fomentar l’ús dels horts socials i orientar-los cap a una ecologia feminista fomentant la creació de cooperatives de dones, així com treballar un pla de mobilitat per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes amb mobilitat reduïda.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.