Èxit de participació en el certamen literari 'De viva veu Xirivella'

755

Un total de 20 xiquets i xiquetes de 5 escoles de Xirivella han participat el certamen literari de lectura en veu alta De viva veu, del qual ha eixit l'alumnat representant de la població en la final a nivell Comunitat Valenciana.

El jurat, amb el vot del públic, ha escollit Ylvi Álvarez López (CEIP Vicent Tosca) i David Garcia Salido (CEIP Gregori Mayans). Com a suplent s'ha escollit Ana Gallego Partida (CEIP Rei en Jaume). La final se celebrarà l'última setmana del mes de maig amb la resta de representants de les poblacions que han participat al certamen.

L'acte s'ha organitzat amb la col·laboració de les escoles Gregori Mayans, Rei en Jaume, Antonio Machado, Vicente Tosca i Ramón y Cajal i ha mostrat el treball realitzat per l'alumnat i el nivell de qualitat aconseguit en la seua lectura. A més, s'han escoltat històries contades en veu alta de diversos fragments del llibre Guardians del gel, de Pep Castellano.

Com explica la regidora de Cultura, Educació i Normalització Lingüística, Encarna Martí, “les administracions han de donar recursos als centres per a complementar el procés d'aprenentatge de l'alumnat. Esta activitat de foment lector i de lectura en veu alta és una d'elles i, com sempre, els centres escolars han donat una resposta positiva a les iniciatives de l'Ajuntament”.

De viva veu està inclòs en les iniciatives del Pla Valencià del Llibre i la Lectura, iniciat el 2016 per la Generalitat i gestionat per FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura i l'empresa Feets.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.