EU recolça la vaga del servei de neteja i senyala al PP com a responsable de la situació

166

EU de Catarroja ha mostrat el seu suport als treballadors del servei de neteja viària i recollida de residus sòlids del municipi, que han començat una vaga indefinida amb la que volen aconseguir millors condicions laboral i econòmiques.
El grup d’esquerres ha denunciat que aquesta situació laboral és conseqüència de les polítiques realitzades pel PP, al que ha acusat de voler “netejar-se les mans i mirar cap a altre costat davant de salaris i condicions laborals de vergonya”.

La portaveu d’EU a Catarroja, Rosa Pérez Garijo, ha defensat que “l'Ajuntament ha d'assumir la gestió mitjançant l'empresa pública, ha de trencar el contracte a l'empresa privada i fer una subrogació empresarial amb els treballador i treballadores, d'esta manera l'Ajuntament s'estalviaria el 21% del IVA, el percentatge de benefici empresarial i al mateix temps donaria un millor servei i pagaria salaris dignes als treballadors. És vergonyós que una empresa que reb diners municipals tinga als seus treballadors vivint "baix l'umbral de la pobresa".

En aquest sentit, des del grup han remarcat que els treballadors del servei de neteja es troben en una situació de precarietat, ja que els salaris que reben són de poc més de 500 euros al mes, i en cas de baixa laboral es converteixen en 416 euros.

Per aixó, EU ha fet una crida per a que la ciutadania es sume a les reivindicacions d’aquestos treballadors i participe en les diferents mobilitzacions programades, el dia 13 a la porta de l’Ajuntament a les 13 hores i al Polígon de Catarroja el 12 i 14 de setembre. © / Hortanoticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.