EU presenta una denúncia en Educació contra el finançament dels centres que segreguen per sexe

0
131

Paiporta. CEIP Rosa Serrano. Marga Sanz. EUPVLa coordinadora d’EUPV i síndica en Les Corts, Marga Sanz, ha presentat una denúncia administrativa a la Conselleria d’Educació contra el finançament amb fons públics dels 7 centres educatius en territori valencià –uno d’ells es un centre de El Vedat de Torrent– que discriminen en l’admissió d’alumnes per raó de sexe, de manera que només admeten alumnes d’un o altre sexe.

Per a Sanz, “aquest fet és contrari a dret, i exigim que es duguen a terme les actuacions necessàries per a procedir a iniciar el procediment sancionador contra els responsables d’aquesta clara infracció i es retire el concert educatiu i qualsevol tipus de subvenció pública a  aquestos col·legis”.

Sanz recorda que els 7 centres -Altozano (Alacant), Torrenova (Betxí), Vilavella (València), Guadalaviar (València), Aitana (Elx), Miravent (Betxí) i El Vedat (Torrent)-, “incompleixen l’article 14 de la Constitució Espanyola, així com la Llei Orgànica 2/2006 de 3 de maig, d’Educació. D’ambdós textos es dedueix que els concerts vigents amb centres educatius que segreguen per raó de sexe són contraris a dret, la qual cosa descarta la possibilitat de finançar-los amb fons públics”.

La diputada d’esquerres manifesta que “esperem que la conselleria accedisca a la nostra petició, i admeta la denúncia retirant els concerts. Advertim que en cas contrari, no tindrem altra eixida que recórrer als tribunals. La segregació per sexes és incompatible amb un estat democràtic modern i amb una educació on han de primar els valors de la igualtat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.