EU demana al Consell que desestime definitivament Nou Mil•lenni després de que el TSJ mantinga la seua suspensió cautelar

0
37
Bankia

El diputat autonòmic d’EUPV a Les Corts Lluís Torró ha manifestat que la reafirmació del tribunal valencià de que el projecte Nou Mil•lenni de Catarroja continue sense executar-se “és la prova evident de la barbàrie urbanística que aquest suposa” pel que ha instat al Consell a “asumir la seua responsabilitat i rebutjar-lo definitivament”.
Per a Torró, es tracta d’un pla “que vulnera una ordenació del territori sostenible, que no té garantides qüestions bàsiques com és l’aigua, i que multiplica la població de Catarroja de manera innecessària, a més de comptar amb una forta oposició per part dels veïns de la localitat”.

Esquerra Unida insta al Consell “a assumir la seua responsabilitat en aquest projecte i rebutjar-lo definitivament, perquè el que està fent no és més que donar-se trons contra la paret, insistint en un model exhaurit, el del ciment voraç”, critica Torró, qui recorda també que en el cas del Nou Mil•lenni de Catarroja, aquest pla afecta també a l’horta “d’especial protecció”, la qual desapareix.

Per al diputat d’esquerres, el govern del PP “actua de manera irresponsable, insistint en projectes com el del Nou Mil•leni en mig d’una crisi com la que estem vivint, causada fonamentalment per un model econòmic basat en la construcció i l’especulació. Resulta vergonyós que la Generalitat continue fomentant aquestos plans faraònics que pretenen multiplicar el nombre d’habitatges i requalificar milers de metres quadrats”.

Esquerra Unida reclama un “canvi seriós en la política urbanística del Consell. El govern valencià ha d’assumir les decisions judicials i pal•liar els efectes de l’actual crisi del model, racionalitzant l’ús del sòl, executant una moratòria urbanística i un Plan de Ordenació del Territori digne i consensuat”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here