Estellés a toc de campana

0
266

Dies abans que acabe la commemoració del 25 aniversari de la mort del poeta Vicent Andrés Estellés, l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot, AVIVA Burjassot, i l’associació cultural Campaners de la Catedral de València organitzen Campanes del meu poble, el paisatge sonor d’Estellés, una ruta a peu, a mode de passejada, on es vincularan les experiències de la literatura d’Estellés amb el paisatge sonor que suposen els tocs tradicionals de campanes.

A través del recorregut es repassaran els seus versos i poemes amb diferents tocs de campanes que han servit per transmetre també les emocions de la comunitat. “Per a versos que parlen de la mort, podrem escoltar uns toc d’albat, ja perdut, però que anunciava de manera peculiar la mort dels infants. Per a versos que parlen del pas del temps, sonarà la campana horària de l’Ajuntament, per aquells versos que parlen de la rutina diària, o del ritme diari, del treball, etc., es tocaran tocs diaris i d’oració. I per a connectar el temps festiu s’exemplificaran els tocs de festa”, expliquen des d’AVIVA.

La peculiaritat d’aquest recorregut és que només es faran sonar aquelles campanes que varen ser foses abans de la mort d’Estellés. És a dir, es reproduiran tocs de campanes, vinculats a emocions comunitàries de Burjassot, que es descriuen, es conten i es transmeten per les paraules del nostre poeta, amb les campanes que el mateix Estellés sentí diàriament en vida.

La ruta tindrà lloc el dissabte 23 de març de 2019 i començarà a les 10.45 h a la plaça d’Emilio Castelar de Burjassot. És oberta i gratuïta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.