L’equip de govern de l’Ajuntament de Catarroja ofereix a l’oposició consensuar els pressupostos de 2016

0
6 lecturas

L’equip de govern de l’Ajuntament de Catarroja, format ara per Compromís i PSPV, ha oferit a l’oposició consensuar els pressupostos de 2016. Es primera vegada que s’han posat a disposició del PP, Guanyar Catarroja i Ciudadanos perquè puguen estudiar-los i presentar esmenes abans de la seua votació. Es tracta d’una oferta amb la intenció que el consistori aprove els nous comptes de 2016 amb la màxima participació de tots els partits de la corporació.

Catarroja. Equip de GovernL’equip de govern ha treballat intensament per a elaborar uns pressupostos que puguen ser assumits per qualsevol de les formacions polítiques del consistori. Amb este talant dialogant, l'equip de Govern "apel.la a la responsabilitat de l’oposició per a aprovar uns comptes que aposten per qüestions essencials per al poble i que pensen en el benestar dels ciutadans i les ciutadanes, sobretot per als qui estan en una situació d’emergència social".

Els pressupostos de 2016 plantegen un augment d’un 42% en ajudes destinades a emergència social. Alguns dels capítols de nova creació són els relacionats amb la política municipal dirigida a evitar els desnonaments, la creació d’un banc d’aliments o la promoció de l’ocupació.

Amb un import de 18 milions d’euros, els comptes de 2016 també preveuen actuacions fonamentals per a la localitat com un pla d’inversions per al Port de Catarroja, la intervenció en l’avinguda de Blasco Ibáñez, el projecte per a resoldre els problemes de l’avinguda de la Diputació, els projectes de la Casa de la Joventut, el Centre Social per als Majors, la nova seu de la policia local, o la creació del parc arqueològic de la Vila Romana, així com les polítiques relacionades amb la promoció turística de Catarroja o l’augment del capítol destinat a la promoció del teixit industrial.

Així mateix, els pressupostos inclouen polítiques progressites decidides en aspectes significatius com la protecció dels animals o la creació d’horts socials, apostes que també estaven incloses en el programa electoral d’alguns dels partits de l’oposició.

També inclouen aspectes fonamentals per al poble com la recuperació del 100% del servei de neteja municipal o del destinat a parcs i jardins.

Altre dels capítols definitoris dels nous comptes és la reducció de la despesa en òrgans de govern, l’estalvi a causa del retall del sou de l’alcalde, la desaparició d’un regidor alliberat o la disminució de les retribucions als regidors.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí