Els Verds denuncien la “tortura acústica” provocada pels motoristes durant el premi de Xest

0
82
Bankia

Els Verds d’Aldaia han denunciat “tortura acústica” a la que ha estat sotmesa part de la població durant la celebració del premi del circuit de Xest. Segons explica el portaveu de la formació, Voro Torrijos, “s’han dedicat a castigar-nos fins a altes hores de la matinada, amb sorolls insuportables produïts pel rugir de les acceleracions dels motors d’alta cilindrada en llocs molt poblats”
Així mateix, Torrijos explica que “fins i tot s’han realitzat constants curses a molta velocitat, amb uns sorolls que han superat en escreix els decibels permesos per la normativa”, sense que els avisos a la policia hagen tingut efecte.

Per aixó, des de la formació creuen que ha pogut haver “una certa permissivitat per part dels responsables de l’ordre públic, ja que només el fet de deixar que es produïra la concentració massiva de motos durant tres nits seguides, a més de l’existència de les denúncies telefòniques constants, sembla que podria haver estat suficient per a haver actuat de manera eficient”.

Els Verds també han denunciat la contradicció que suposa el fet que “es tracte d’educar la ciutadania en general en valors vianants, en sostenibilitat, i al mateix temps que es potencie des de l’ajuntament concentracions i trobades de motos al cinturó verd”

Per part de la Policia Local, els agents tampoc han pogut fer gens per solucionar el problema, ja que quan s’acostaven al lloc denunciat no podien detindre als infractors en el moment de realitzar els fet delictius.

En qualsevol cas, Els Verds posen en qüestió “l’actuació de la policia municipal i de la regidoria de seguretat ciutadana, per la deixadesa amb què s’ha actuat i per no haver previst un fet que ja es ve produint des de l’existència del circuit de Xest”.

En aquest sentit, esperen que els responsables municipals que tinguen preparada una actuació més contundent i efectiva de cara a properes convocatòries o denúncies del veïnat sobre el tema en qüestió.

La solució per a Torrijos passa per la clausura tant del cicuit de Xest com del de Formula 1 de València, ja que son “la causa principal del fenomen, i reutilitzar els seus recursos per a potenciar altres mitjans de transport més ecològics”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here