Els Premis literaris Ciutat de Torrent 2017 tornen a ser anuals

977

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha organitzat una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent; una iniciativa que convocatòria rere convocatòria “ha anat consolidant-se en l’àmbit literari valencià i que té l’objectiu de fomentar entre tots els públics l’art de l’escriptura i la lectura en valencià amb la tria de tres gèneres literaris: narrativa juvenil, poesia i teatre juvenil”, tal i com ha explicat Patricia Sáez, regidora de Dinamització lingüística.

Amb el convenciment d’apostar per la creació literària en la nostra llengua i aconseguir convertir estos premis en un dels certàmens més importants de la Comunitat Valenciana, a partir de l’edició d’enguany la convocatòria passarà de ser biennal a tornar a ser anual com era quan es crearen en l’any 1998.

La dotació dels premis segons la modalitat és Premi Narrativa Juvenil, 9.000 euros per al guanyador i un premi per al finalista de 1.800 euros; Premi Poesia, 3.000 euros, i Premi Teatre, 4.000 euros.

Les obres hauran d'estar escrites en valencià amb una temàtica lliure. Els premis de narrativa i de teatre, han d'estar dirigits a un públic juvenil, d'entre 14 i 17 anys.

El regidor de Cultura, Alfred Costa, ha destacat que “estos premis són una bona manera de difondre la nostra llengua entre la ciutadania. És un certamen de gran prestigi en l’àmbit literari, i sempre es tracta d’obres de gran qualitat presentades per autors bé novells, que amb els nostres premis es donen a conéixer i es consoliden dins del món de l’escriptura, com també per autors de prestigi i trajectòria reconeguts en el món literari valencià i la llista de guanyadors així ho demostra”.

El termini per a presentar els originals està obert fins al 15 de setembre i poden presentar-se en l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià (c/Ramón y Cajal, 7, primera planta) o en Edicions Tabarca (avinguda d’Ausiàs March, 184, València) que és l’editorial que s’encarrega de publicar i editar els llibres premiats. L’acte de lliurament dels premis serà el dia 23 de novembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.