Els maltats crònics paguen de la seua butxaca els medicaments per la descoordinació entre els diferents centres sanitaris

0
89
Bankia

La descoordinació que hi ha entre el centre de Salut de la localitat, l’Hospital Clínic i el Centre d’Especialitats ha motivat la pròxima pregunta de Compromís per Foios a l’alcalde perquè s’interesse per la qüestió.
“Hem rebut queixes d’usuaris de la sanitat pública de Foios pel problema que tenen des de fa un temps amb les receptes que afecten els malalts crònics”, segons Gumer Ynarejos, edil de Compromis.

Segosn Ynarejos, la descoordinació que pateixen és perquè els metges del Centre d’Especialitats i de l’Hospital Clínic fan una recepta, quan es tracta de malalties cròniques, i després al Centre de Salut de Foios tenen ordre de no repetir-les i, en el cas de tractar-se de malats crònics, han de passar quatre mesos per a incloure-les en el tractament.

“Això suposa que, durant aquest període de temps, les persones afectades no tenen receptes. Si volen medicaments, se’ls han de pagar de la seua butxaca, ja que no els fan les receptes ni al Centre de Salut, ni al Centre d’Especialitats, ni a l’Hospital, ” manifesta Gumer Ynarejos.

Per a Compromís “ens pareix correcte que la conselleria de Salut prenga mesures que suposen estalvi i una de la gestió eficaç. Però, això no pot suposar un perjudici per a les persones malaltes, que veuen retallat el seu dret a obtindre les receptes necessàries. En aquests moments els malalts han de pagar-se els medicaments durant aquest període, cosa que suposa una despesa no prevista per a les famílies”.

Compromís per Foios exigeix que l’Ajuntament prenga les mesures oportunes i comprove aquestes queixes dels veïns de Foios, perquè no estem d’acord ni podem consentir aquesta situació.

Per tot això, Compromís vol que l’alcalde de la localitat “faça tot el que estiga en les seues mans i, si és certa aquesta informació, s’adrece a la Conselleria de Sanitat i presente una enèrgica protesta en nom de l’ajuntament, a més d’exigir d’eixa administració la immediata solució d’aquest greu problema, restituint així el dret dels nostres ciutadans”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here