Els ecologistes al•leguen contra la connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord per incrementar el trànsit i la contaminació

124

L’organització ecologista Acció Ecologista-Agró ha presentat al•legacions a l’Estudi Previ de la Connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord, una carretera que “generarà un increment important del trànsit”. Conseqüència discrepant amb la filosofia d’AE-Agró que considera que el que cal és “una nova política de mobilitat més sostenible i no carreteres innecessàries com esta, que no respecta ni el territori ni la història”.
La connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord que pretén construir la Conselleria d’Infraestructures i Transports és, per als ecologistes, “una carretera innecessària, que posa novament de manifest l’errònia política de mobilitat de la Generalitat Valenciana, bassada exclusivament en l’automòbil”.

Des d’AE-Agró assenyalen que “esta infraestructura, que incrementarà notablement el trànsit, no té cap sentit. Actualment, els vehicles que circulen per les carreteres valencianes ja ajuden a incomplir els límits de contaminació atmosfèrica marcats per Europa, mentres el preu del petroli no para de pujar i l’amenaça del canvi climàtic ens obliga a reduir les emissions de CO2. Així que, el que cal no són més carreteres, sinó un canvi en la política de mobilitat del nostre territori que trenque el binomi petroli-transport i que ens permeta fer front a l’escalfament global del planeta”.

Respecte a la connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord, resalten que és una infraestructura que no està avalada per cap estudi de mobilitat que fonamente la seua necessitat.

A més a més, recorden que ja existeix una carretera amb un traçat semblant i que seria “més raonable, econòmica i paisatgísticament, millorar el vial existent abans que escometre un nou” i denuncien que “no respecta ni el territori ni la història” ja que este vial “xoca frontalment amb el Pla d’Acció Territorial (PAT) de L’Horta, ja que afecta a un àrea qualificada com “horta de màxim valor” i inclús invadeix la zona de protecció del BIC del Tos Pelat de Moncada”.

La seua execució, segons AE-Agró, també impediria un dels objectius del PAT, com és el manteniment dels cascos urbans històrics, en aquest cas els de Rocafort i Massarrojos, separats per zones agrícoles.

A més de la manca de compatibilitat amb el PAT de l’Horta, destaquen que esta nova carretera pot constituir “fins i tot un frau” ja que el projecte de la Via Parc Nord no està aprovat i per tant “no es pot trossejar i tractar d’executar per parts, com sembla que vol fer l’Administració amb la seua connexió amb la CV-310”.

“Entre altres motius, açò no es pot fer perquè es desvirtuarien les anàlisis ambientals i les avaluacions d’impacte ambiental. A més a més, resulta desgavellat construir un vial de transport en funció d’un projecte com la Via Parc Nord, que no se sap si algun dia estarà construïda i que a més a més compta amb el rebuig social pel seu impacte en L’Horta”, explique des de l’associació ecologista.

Per tots aquests motius, AE-Agró s’oposa a este projecte de connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord i recomana a la Conselleria d’Infraestructures i Transports que canvie la seua política de mobilitat i aposte pel metro i la bicicleta “per a cohesionar i vertebrar L’Horta”. D’altra banda, ha alertat de què, com a “persona interessada” en el Projecte Via Parc Nord no ha sigut informada ni consultada per l’Administració sobre aquest nou projecte pel que ha demanat l’anulació de l’actual període d’informació pública i l’obertura d’un nou “que permeta consultar adequadament l’estudi previ i possibilite la formulació d’al•legacions”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.