Els ecologistes al•leguen contra la connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord per incrementar el trànsit i la contaminació

0
50
Bankia

L’organització ecologista Acció Ecologista-Agró ha presentat al•legacions a l’Estudi Previ de la Connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord, una carretera que “generarà un increment important del trànsit”. Conseqüència discrepant amb la filosofia d’AE-Agró que considera que el que cal és “una nova política de mobilitat més sostenible i no carreteres innecessàries com esta, que no respecta ni el territori ni la història”.
La connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord que pretén construir la Conselleria d’Infraestructures i Transports és, per als ecologistes, “una carretera innecessària, que posa novament de manifest l’errònia política de mobilitat de la Generalitat Valenciana, bassada exclusivament en l’automòbil”.

Des d’AE-Agró assenyalen que “esta infraestructura, que incrementarà notablement el trànsit, no té cap sentit. Actualment, els vehicles que circulen per les carreteres valencianes ja ajuden a incomplir els límits de contaminació atmosfèrica marcats per Europa, mentres el preu del petroli no para de pujar i l’amenaça del canvi climàtic ens obliga a reduir les emissions de CO2. Així que, el que cal no són més carreteres, sinó un canvi en la política de mobilitat del nostre territori que trenque el binomi petroli-transport i que ens permeta fer front a l’escalfament global del planeta”.

Respecte a la connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord, resalten que és una infraestructura que no està avalada per cap estudi de mobilitat que fonamente la seua necessitat.

A més a més, recorden que ja existeix una carretera amb un traçat semblant i que seria “més raonable, econòmica i paisatgísticament, millorar el vial existent abans que escometre un nou” i denuncien que “no respecta ni el territori ni la història” ja que este vial “xoca frontalment amb el Pla d’Acció Territorial (PAT) de L’Horta, ja que afecta a un àrea qualificada com “horta de màxim valor” i inclús invadeix la zona de protecció del BIC del Tos Pelat de Moncada”.

La seua execució, segons AE-Agró, també impediria un dels objectius del PAT, com és el manteniment dels cascos urbans històrics, en aquest cas els de Rocafort i Massarrojos, separats per zones agrícoles.

A més de la manca de compatibilitat amb el PAT de l’Horta, destaquen que esta nova carretera pot constituir “fins i tot un frau” ja que el projecte de la Via Parc Nord no està aprovat i per tant “no es pot trossejar i tractar d’executar per parts, com sembla que vol fer l’Administració amb la seua connexió amb la CV-310”.

“Entre altres motius, açò no es pot fer perquè es desvirtuarien les anàlisis ambientals i les avaluacions d’impacte ambiental. A més a més, resulta desgavellat construir un vial de transport en funció d’un projecte com la Via Parc Nord, que no se sap si algun dia estarà construïda i que a més a més compta amb el rebuig social pel seu impacte en L’Horta”, explique des de l’associació ecologista.

Per tots aquests motius, AE-Agró s’oposa a este projecte de connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord i recomana a la Conselleria d’Infraestructures i Transports que canvie la seua política de mobilitat i aposte pel metro i la bicicleta “per a cohesionar i vertebrar L’Horta”. D’altra banda, ha alertat de què, com a “persona interessada” en el Projecte Via Parc Nord no ha sigut informada ni consultada per l’Administració sobre aquest nou projecte pel que ha demanat l’anulació de l’actual període d’informació pública i l’obertura d’un nou “que permeta consultar adequadament l’estudi previ i possibilite la formulació d’al•legacions”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here