Els casals fallers de València dispondran de 770 cubs-papereres per al reciclatge selectiu

36

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l'Espai Públic, distribuirà durant este mes pels casals fallers de la ciutat 700 cubs-papereres de 120 litres amb pedal, per a facilitar el reciclatge tant dels envasos com del paper i cartó que es generaran en les activitats i celebracions festives en estos locals tant durant les pròximes Falles 2020 com al llarg de tot l'any. També repartirà altres 70 poals-paperera per a depositar els residus de matèria orgànica. El Consistori invertirà en esta iniciativa 38.500 euros.

«Volem fer un esforç especial perquè les Falles siguen el més sostenibles possible i posarem en marxa tot un pla global d'intervenció per a afavorir el reciclatge de residus i la neteja de l'espai públic», ha afirmat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. «Subministrarem a totes les falles de València un contenidor per a residus d'envasos i un contenidor per a paper cartó en col·laboració amb Ecoembes, l'organització ambiental que coordina el reciclatge d'envasos en tota Espanya, i a més un contenidor perquè depositen la matèria orgànica que es produeix en els casals», ha afegit.

«Volem ajudar les falles a fer un correcte ús dels residus. Tot allò que produïm hem de reciclar-ho. Per això ara els casals tindran contenidors per a totes les fraccions, de manera que puguen reciclar-les correctament», ha assenyalat Sergi Campillo. “Esta iniciativa constitueix un pas més en les accions de la regidoria per a impulsar el reciclatge dels residus urbans de la ciutat, esta vegada a través d'un Conveni en tramitació amb l'organització ambiental Ecoembes i seguint la política de col·laboració amb les comissions falleres».

D‘esta forma l'Ajuntament de València avança en el compromís per la sostenibilitat del col·lectiu faller, expressat i consensuat també en la Mesa de Diàleg Faller amb la resta d'agents socials i els representants institucionals", ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Per part seua, Ángel Hervella, director de Gestió Local i Autonòmica d'Ecoembes ha indicat que “ens esforcem per acostar el reciclatge al dia a dia del ciutadà i especialment, per conscienciar de la importància de separar els seus residus allà on es trobe. El fet que el reciclatge puga estar present també en els Casals Fallers és un pas molt important per a impulsar, entre tots, unes Falles el més sostenibles possibles”.

En els casals fallers dels tretze barris de València on s'acaben d'implantar els nous contenidors d'orgànica, també la Regidoria de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l'Espai Públic distribuirà 70 cubs de 120 litres per a residus orgànics, juntament amb dos rotllos de bosses compostables per a cadascun.

Tots estos residus reciclats en els Casals els fallers hauran de depositar-los en els diferents contenidors corresponents més pròxims, per a la recollida i reciclatge de cadascuna d'aquestes fraccions, tant en les pròximes Falles com al llarg de tot l'any i de forma continuada

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.