Els alumnes del IES Músic Martin i Soler porten un mes sense professor d’Economia

0
56
Bankia

El grup de segon de Batxiller d’Humanitats de l’Institut d’Ensenyament Secundari Músic Martín Soler de Mislata porta quasi un mes sense rebre la impartició de l’assignatura d’Economia perque el Consell no ha tramitat la substitució de la baixa de la professora que fa tres setmanes va ser cursada, segons ha denunciat Iniciativa per Mislata.
Pares i mares d’alumnes del centre han mostrat la seua preocupació pel prejudici que causarà en els joves aquesta situació donada la proximitat dels exàmens finals i, sobretot, les proves d’accés a la universitat advertint que el temps perdut ja no podrà ser recuperat. Per tot, han interposat davant l’autoritat del centre la pertinent reclamació perquè no entenen que instancies superiors hagen ignorat la petició de substitut realitzada per l’IES Músic Martín Soler de Mislata des del primer moment.

Per a Iniciativa, aquesta falta de reacció de l’administració autonòmica demostra una vegada més la manca de sensibilitat del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, més dedicat a batalles dialèctiques en imposar anglès o xines que a la recerca i aplicació de solucions als problemes quotidians. Iniciativa per Mislata anuncia que realitzarà les pertinents preguntes en seu parlamentaria a traves del seu grup Compromís per depurar responsabilitats i que es donen les explicacions i les solucions necessàries.

Segons la normativa vigent, els criteris d’aplicació per a la substitució del personal docent que venen referits en la resolució de la Direcció General de Personal de 20 de gener de 1998 per la qual es dicten instruccions en matèria de substitucions de personal docent en centres públics, que en desenvolupament de l’acord de 7 de juny de 1996, entre la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència i les organitzacions sindicals de l’ensenyament sobre plantilles i condicions de treball del professorat no universitari de centres docents públics d’ella dependents, estableix en el seu article únic que per cada direcció territorial es cuidarà que la gestió del procés de substitucions per incapacitat laboral, s’efectue en el termini de 7 dies, a partir de la recepció de la mateixa del part de baixa.

Iniciativa per Mislata es fa així resó de les reivindicacions dels alumnes, pares i mares i exigim de l’administració la substitució del personal docent que està de baixa mèdica. “Entenem que els usuaris d’allò públic no podem estar pagant sempre les incompetències de l’administració”, expliquen. En aquest sentit, demandem més inversions per a l’ensenyament per possibilitar una qualitat d’allò públic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here