Els alumnes de l’Escola d’Arquitectura de la UPV repensaran l’urbanisme de Catarroja

870

catarroja universidad urbanismo (1)Catarroja serà objecte d’estudi pels alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València. 250 estudiants treballaran en projectes acadèmics per a millorar el centre històric, la façana oest, la unió de la població amb l’Horta i l’Albufera, el Port, el barranc i el polígon industrial, entre altres aspectes.

L’Ajuntament, a iniciativa de la regidoria de Vies Públiques i Mobilitat, ha signat un conveni amb la institució amb el qual, el poble serà objecte d’estudi en diferents treballs de segon, tercer i quart curs. En concret, es treballarà en les assignatures d’Urbanística, en el Taller d’Urbanisme i Paisatges, i en la de Construcció, Arquitectura i Urbanisme Industrial del Màster en Ingenieria Industrial.

Els estudiants aportaran suggerències per donar-li un major protagonisme al centre històric, en concret treballaran amb la plaça de la Llotgeta, el carrer de l’Església o la plaça Vella. També intentaran millorar l’aspecte de la façana oest de la població que comunica amb la CV-400 i l’horta.

Altre dels punts objecte d’estudi serà la connexió del municipi amb el port i l’Horta. Els alumnes tractaran de potenciar la unió entre el centre urbà i estos espais tan emblemàtics. Pel que fa al Port, també aportaran propostes per a la zona que ara està destinada a aparcaments i per a una de les ribes de la sèquia .

Els estudiants també treballaran per a fer que el barranc es convertisca en un corredor verd que unisca les poblacions de l’Horta. En este sentit, s’estudiarà que el Camí Vell de Russafa puga convertir-se en una artèria d’unió entre els pobles que van des de València fins a Beniparrell.

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials també participarà en el projecte. Els estudiants del Màster en Enginyeria Industrial treballaran per millorar la integració del polígon industrial i per crear nous accessos al municipi des de la pista de Silla (V-31).

Acte de presentació al TAC

L’acte de presentació del conveni s’ha celebrat al Teatre Auditori de Catarroja i ha comptat amb la presència de representants de l’Ajuntament, professors de les escoles d’Arquitectura i Industrials i també amb desenes d’estudiants. En concret han estat l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, el regidor de Vies Públiques i Mobilitat, Martí Raga, el regidor d’Urbanisme, Daniel Portillo, el regidor de Participació Ciutadana, Rafael Ferrandis, així com l’arquitecte municipal Ángel Abad, la professora Pilar de Insausti i altres docents que han explicat quins seran els objectius per millorar l’urbanisme i el paisatge de Catarroja.

Segons el regidor de Vies Públiques i Mobilitat, Martí Raga, cal “deixar arrere l’urbanisme depredador que tenia com a referent el Nou Mil.leni” i “posar en valor allò que és nostre com el centre històric, els barris i carrers o els espais naturals”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.