El veïnat de Silla somia amb un poble més cívic i amb més oferta d’oci

1320

Silla ha presentat els resultats de la seua enquesta Somia Silla on el veïnat ha aportat les seus consideracions sobre com arribar al poble ideal. Des de l’Ajuntament califiquen d’èxit la iniciativa de la Regidoria de Participació que ha aconseguit recollir 986 propostes sobre els temes que els ciutadans consideren rellevants per a millorar el poble. Els resultats revelen que el veïnat somia amb un poble més cívic i amb més oferta d’oci, amb millores urbanístiques i més zones verdes.

Durant els dies de la Fira de Sant Sebastià 2017, i prèviament des de la Nau Jove a través d’un treball en xarxa, es van realitzar 410 enquestes als veïnat de Silla per tal de conèixer com seria el seu poble ideal.

Gràcies a tota la gent que va participar-hi, la Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Silla ha aconseguit recollir 986 propostes sobre els temes que la gent de Silla considera rellevants per a millorar la nostra localitat i la qualitat de vida al poble.

L’enquesta consistia en tres preguntes obertes. La primera tractava d’una comparativa del present i del passat: “Què trobes a faltar al teu barri que en el barri de la teua infància sí que tenies?”. La segona pregunta insistia a cercar les mancances al propi barri: “Què trobes a faltar al teu barri?”.  I la tercera pregunta permetia més possibilitat a divagar i proposar temes més complexos encara que no necessàriament impossibles d’aconseguir: “Atreveix-te a somiar: què tindria el teu barri ideal?”

Gràcies al treball de processament de dades realitzat, s’han pogut extraure dades concloents sobre quines són aquelles àrees on el veïnat considera que cal prioritzar els esforços de millora.

Al centre del poble, el veïnat demana més oci (24,2 %), més zones verdes (16,9 %) i millores urbanístiques (15,2 %); al barri el Patí, la prioritat són les millores urbanístiques (24,3 %), seguides de més oferta d’oci (22,5 %) i més civisme (21,7 %). Al barri de La Vega, el veïnat demana més neteja (41,6 %) i també millores urbanístiques (25 %) i més civisme (20,8 %). Al Lluïs Vives, la prioritat són les millores urbanístiques (34,1 %), l’ oferta d’oci (30,6 %) i millorar en qüestions cíviques (18,9 %).

El veïnat de Molí de Magalló, Reis Catòlics i Sant Roc coincideixen en demana més oci (amb un 25,6 %, 32,6 % i 26 %, respectivament). A Molí de Magalló també volen més instalacions esportives (16,3 %) i més civisme (15,1 %). A Reis Catòlics i Sant Roc, també la segona i tercera demanda són les mateixes: més civisme (16,7 % i 22,7) i millores urbanístiques (amb un 11,3 % a Reis Catòlics i un 19,3 % a Sant Roc). Per al total del poble, el 25,2 % demana més oferta d’oci; el 19,6 %, millores urbanístiques i el 16 %, més civisme.

Per al regidor de Transparència, Comunitat i Participació de l’Ajuntament de Silla, Salvador Mestre, aquesta iniciativa “incideix en el desenvolupament d’una cultura democràtica de la participació al nostre poble, canalitzant el sentir i el criteri ciutadà com a fonament de l’agenda política de l’Ajuntament per acostar-nos cada punt més a ser allò que, com a poble, somiem”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.