El V Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent estrenarà premi amb l’escriptor Víctor del Àrbol

18 lecturas

El V Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent servirà enguany per primera volta per lliurar un guardó en reconeixement a un autor o autora vinculada al gènere, i que en esta primera ocasió serà per a l’escriptor Víctor del Árbol.

La presència d’aquest autor, guanyador del Premi Nadal 2016 entre altres reconeixements, serà un dels atractius de la coneguda com a “Setmana Negra” (tot i que abastarà 15 dies, del 27 de febrer al 12 de març), una iniciativa impulsada pel Club de Lectura i el Cine Club Utiye amb la col·laboració de l’Ajuntament i la participació de diverses empreses i entitats, que inclourà també projeccions, presentacions de llibres, xerrades o rutes, així com la representació de l’obra de teatre “Perdición”, que adapta la novel·la i pel·lícula del mateix títol.

La “Setmana negra” era presentada en una roda de premsa on l’alcalde, Jorge Rodríguez, destacava “la varietat en la programació prevista, que ha estat sempre la línia que hem tractat de seguir des de l’Ajuntament a l’hora de programar activitats culturals, per tal d’arribar a diferents tipus de públic”. L’alcalde agraïa el treball de les entitats organitzadores i les que col·laboren, així com dels regidors de Biblioteca, Ferran Gandia, i Cultura, Àlex Borrell.

Precisament Borrell intervenia a la presentació per a posar de relleu “la suma d’esforços entre entitats molt diverses que fa possible esta setmana negra, amb l’Ajuntament, el Cine Club Utiye i el Club de Lectura però també de tot el seguit de patrocinadors, per impulsar una activitat que fomenta la lectura i la cultura”. Com a mostra de la implicació municipal, el regidor exposava que a més del recolzament econòmic als organitzadors, per a esta Setmana negra s’ha programat la representació al Teatre Echegaray de l’obra “Perdición”, basada en una novel·la de James M. Cain i adaptada al cinema per Billy Wilder, que es podrà veure diumenge 8 de març al Teatre Echegaray.

Ángel Company, del Club de Lectura i també en representació d’Ediciones Babylon, feia un repàs per l’ampla programació vinculada a la vessant literària, on presentaran llibres escriptors i escriptores com la coneguda periodista Marta Robles; Àlex Martín Escrivà; Núria Espert; Diana Cerdà; Jordi Llobregat o Pablo Sebastià Tirado. A més a més hi haurà una tertúlia matinal anomenada “Cafè Negre” on assistiran els també escriptors Núria Cadenes i Xavier Aliaga. Les presentacions seran al Centre Cultural Caixa Ontinyent i Ediciones Babylon, mentre que la tertúlia es farà a l’hotel Kazar.

El President del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente, explicava qyue pel que fa a les projeccions al Centre Comercial El Teler es comptarà amb un títol clàssic com és “Notorius” (Encadenados), dirigida en 1946 per Alfred Hitchcock; i tres més recents, tots tres de 2019: “El Crack Cero”, precuela del film “El Crack” que va dirigir José Luis Garci en 1981; “El Cuento de las Comadrejas” del director argentí Juan José Campanella; i “El Silencio de la ciudad blanca” del director David Calparsoro, basat en la novel·la homònima d’Eva Garcia Sáenz.

Valiente, que tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i tot el seguit d’entitats col·laboradores,  donava detalls del guardó que es lliurarà a l’escriptor Víctor del Àrbol dissabte 7 de març, un premi dessignat de manera directa per la organització, que tindrà forma en una creació en metall de l’artista Rafael Amorós. La programació, que es pot consultar a la web www.cineclubutiye.com, també inclou una ruta guiada, que partint de la Placeta de l’esglèsia de Sant Carles visitarà els llocs d’Ontinyent que van ser escenari de crims i altres delictes entre els segles XVI i XIX, conduïda pel Cronista Oficial i doctor en Història Moderna Alfred Bernabeu.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí